Jennys positive fødsel: - Den råeste og mest magiske opplevelsen jeg har hatt i hele mitt liv

Jennys første fødsel kunne blitt en traumatisk opplevelse, men hun stolte på kroppen, brukte metodene hun hadde lært på kurset og hadde et flott team rundt seg. Fødselen ble derfor en “magisk opplevelse”.

Her er hennes positive fødselshistorie:


“Jeg fødte mitt første barn for litt over 2 uker siden, og tross en ganske langdryg og på slutten litt dramatisk fødsel, så var det ikke ett eneste øyeblikk underveis at jeg tvilte på hverken meg selv eller sønnen vår.


Jeg våknet av rier kl 2.30 på natten og hadde det deretter gående helt til småen meldte sin ankomst kl. 00.06 natten etter.


Jeg klarte meg hjemme i nesten 12 timer før jeg følte meg klar til å dra inn på sykehuset, hvor jeg ble veldig godt tatt imot og fikk masse ros og skryt for hvor godt jeg pusta meg gjennom riene (beklager at jeg ikke kaller der bølger ), og hvor rolig jeg var.


Da vi kom inn, hadde jeg imidlertid ikke mer enn 3,5 cm åpning, og veldig desentrert, så jeg var er stykke unna aktiv fødsel, men ble likevel ønska varmt velkommen inn på fødestua og fikk god tid til å gjøre meg komfortabel der inne. Jeg benytta jeg meg av badekar som en form for smertelindring, noe jeg syntes var veldig behagelig, frem til det ble litt for varmt for meg ettersom jeg ble veldig varm i kroppen når riene kom.


Kl 18 fikk jeg sjekke åpning igjen, men fremdeles bare 3,5 cm desentrert og vi tenkte at dette potensielt kunne ta hele natten og vel så det. Jeg forberedte meg på å be om enten epidural eller noe å sove på, ettersom jeg hadde vært våken ganske lenge og hatt relativt tette rier siden start, så jeg så for meg at jeg kom til å trenge litt hjelp til å hvile og spare krefter. Jordmor spurte om jeg ville prøve lystgass og se om det hjalp meg med å håndtere smertene før jeg rakk å spørre om noe annet. Så jeg bestemte meg for å vente og se hva jeg fikk ut av lystgassen.


Hvor de neste timene ble av, aner jeg ikke.


Rett før vaktskifte kl 22 spurte jordmor om hun kunne sjekke meg igjen før hun gikk av vakt, og da var jeg plutselig nådd 7 cm! Det ble jubel på fødestua og da neste jordmor tok over, var det action fra første sekund.

Teknikkene og det jeg hadde lært på kurset forsvant litt, men kun fordi kroppen min rett og slett tok helt over og det jeg hadde igjen av fokus måtte jeg bruke på å ta imot litt instruksjoner fra jordmor for å gjøre veien ut litt enklere for lille.