top of page

Andregangsfødende Elins positive fødsel: - En enorm mestringsfølelse over alt kroppen min kan klare

Elin hadde forberedt seg til sin første fødsel med Positiv Fødsel og fikk en god opplevelse, men en litt raskere fødsel enn forventet. Da lillebrors fødsel nærmet seg, var hun spent på om det ville bli en rask fødsel som sist.

Andregangsfødende Elins positive fødsel

Her er hennes positive fødselshistorie:


"Ville bare fortelle litt om min fødsel 18.11.22. Litt sen tilbakemelding, men bedre sent enn aldri.


Jeg har tidligere fortalt om min positive fødsel med storebror i mai 2021.


Jeg var spent på om fødselen til lillebror ville bli like bra og gå relativt like raskt.


Forrige gang hørte jeg på lydfiler og øvde på pusteteknikker hver eneste kveld det siste trimesteret. Denne gangen ble det aldri tid til det (med en 1-åring i hus). Men jeg hørte gjennom kurset én gang og frisket opp pusteteknikken.Forrige gang pustet jeg meg gjennom de første riene hjemme i 4 timer og vi ankom sykehuset med 7cm åpning. To og en halv time etterpå kom storebror.


Denne gangen pustet jeg hjemme med rier i 1,5 time.


Men da vi kom til sykehuset var det allerede 8 cm! Og nøyaktig to og halv time etterpå kom lillebror.


Jeg sitter igjen med enda en positiv fødsel og en enorm mestringsfølelse over alt kroppen min kan klare.


Under begge mine fødsler var jeg aldri redd eller følte at jeg har mistet kontrollen til tross for sterke smerter - og jeg er imponert over hvor utrolig mektig pusten kan være da jeg har klart å føde to barn uten bruk av smertelindring, kun ved bruk av pusteteknikker.


Som dere ser av vedlagt bilde fikk jeg veldig skryt av jordmor og hun sa at dette var en fødsel det var utrolig gøy og imponerende å være med på.


Veldig fint å høre fra en som har vært med på utallige fødsler.


Så, igjen takk for et veldig bra kurs! Dette kurset burde være obligatorisk for alle fødende kvinner."

Har du lyst til å forberede deg til fødsel sånn som Elin? Sjekk ut det fødselsforberedende nettkurset.

Comments


bottom of page