top of page

Førstegangsfødende Elins positive fødsel: - Jeg var aldri redd

Elins første fødsel var relativt rask. Hun ønsket er fødsel uten smertestillende og brukte alt hun hadde lært for å oppnå det.

Elins positive fødsel

Her er hennes positive fødselshistorie:


"Da riene startet ved midnatt var jeg hjemme og fokuserte på pusteteknikken og avspenningen jeg hadde lært.

Det gikk bra i flere timer før smertene etterhvert ble ganske intense.


Vi skjønte nok ikke hvor langt fødselen egentlig var kommet (og det gjorde ikke sykehuset heller da vi ringte fordi jeg var så rolig i tlf og de ba meg "ta en paracet og avvente").


Men smertene var såpass sterke så bestemte vi oss for å dra til sykehuset likevel (selv om de sa "joda dere kan vel komme innom for en sjekk, men bagasjen kan sikkert ligge hjemme for dette ville nok ta litt tid").


Vi kom til sykehuset ca 4 1/2 time etter midnatt og da hadde jeg 7cm åpning og fødselen var i full gang.


To og en halv time etter ankomst kom den lille gutten vår!


Jeg vil gi kurset ditt æren for at fødselen gikk relativt raskt, jeg var aldri redd, selv om det jo gjorde veldig vondt, fødselen stoppet litt opp på sykehuset og han måtte bli tatt med vakum til slutt.Jeg klarte meg uten smertestillende, som jeg hadde lyst til å gjøre. Jeg verken revnet eller ble klippet, som jordmor sa var uvanlig for førstegangsfødende, og jeg sitter igjen med en ganske positiv følelse etter fødsel - og faktisk ser litt frem til ny fødsel i desember!


Så takk for et veldig fint kurs som jeg har anbefalt til flere av mine venninner!"


Hvis du også har lyst til å forberede deg til fødsel sånn som Elin bør du sjekke ut det nettbaserte fødselsforberedende kurset.Comments


bottom of page