top of page

Ylvas positive keiserfødsel: - Det ble en drømmefødsel for oss

Ylvas ønsket i utgangspunktet en vaginal fødsel, og til tross for at det ble en uplanlagt keiserfødsel, beskriver hun det som en "drømmefødsel".

Her er hennes positive fødselshistorie:


"Som førstegangsfødende hadde jeg ingen formening om hvordan jeg skulle forberede meg til fødsel. Ble tipset av ei venninne om å følge deg på insta.


Fant ut at du hadde kurs i hypnobirthing og sa til mannen min at jeg ønsket å prøve dette og han ville gjerne bli med å gi dette et forsøk.


Vi syntes dette hørtes litt alternativt ut, men hadde jo tross alt ingen ting å tape.


Etter vi hadde tatt kurset var vi veldig imponert begge to. Jeg hørte på lydfilene dine hver kveld, øvde på oppoverpusten, nedoverpusten og fant noen favoritt afirmasjoner som jeg leste gjentatte ganger. Fikk høre av jordmoren min på svangerskapskontrollene at jeg virket så avslappet til det hele, særlig med tanke på at han lå i sete og at jeg ønsket å prøve vaginal fødsel. Fortalte om kurset ditt og hun var svært positiv til hypnobirthing.

På dag 6 over termin for en uke siden dro vi på sykehuset for kontroll og lillegutt ble estimert til ca 4400g og hadde gjort er kraftig veksthopp siste ukene.


I samråd med kirurg ble det bestemt ks dagen etter. Avgjørelsen føltes helt rett for oss. Takket være forberedelsene med kurset kjente jeg en enorm indre ro. Vi hadde en helt fantatisk jordmor, som leste fødselsbrevet vårt og fikk alle på operasjonsstuen til å lese det da dette var viktig for meg. Følte oss så godt ivaretatt og trygg. Mannen min satt ved siden av meg og holdt meg i hånden og var en enorm støtte. Jeg var aldri redd og er overbevist om at kurset ditt gjorde at vi klarte å holde fokus på at vi kunne klare alt uansett hva slags fødsel det ble. Og det ble en drømmefødsel for oss. For en følelse da lillegutt skrek, kom rett på brystet mitt og pappa fikk klippe navlestrengen.


Følte meg helt rå og sa til mannen min 15min etter fødselen at:«dette gjør jeg lett en gang til.»


Tusen takk Line for jobben du gjør. Jordmødrene på helsestasjonen skal få boken din fra oss som inspirasjon til en ny føderevolusjon."


Vil du forberede deg til fødsel på samme måte som Ylva? Da må du sjekke ut det fødselsforberedende nettkurset.

Comments


bottom of page