top of page

Vildes positive styrtfødsel: - Jeg kunne ikke bedt om en bedre fødselsopplevelse

Å sette termindato er ingen eksakt vitenskap, derfor er mange førstegangsfødende forberedt på å gå over tiden. Men babyer kommer når de er klare. Det trenger ikke bety etter termin, noe førstegangsfødende Vilde erfarte.

Her er hennes positive fødselshistorie:


"Det er nå 1 år og fem måneder siden jeg fødte mitt første barn, men her kommer historien. Jeg hadde termin 19. juli og trodde at jeg kom til å gå over tiden.


Fødselen startet med at vannet gikk kl 10.34 onsdag 13. juli.


Jeg skulle egentlig spise lunsj med en venninne i 12-tiden, men plutselig ble sengen klissvåt og jeg skjønte at noe hadde skjedd. Jeg reiste meg opp og det fortsatte å renne vann utover gulvet. Det var akkurat som på film.


Jeg var helt rolig og ringte min samboer som var på jobb. Vi ble enige om at jeg skulle ringe til KK, men jeg tenkte at det kom til å ta lang tid før noe skjedde. Der tok jeg feil.Etter ca. en halvtime begynte riene med 2-3 minutters mellomrom. Jeg ringte til KK igjen etter en liten stund og vi ble enige om at jeg skulle komme inn. De opplyste om at de hadde et ledig rom på Storken til meg, noe jeg ble veldig glad for. Jeg hadde et stort ønske om en naturlig fødsel.


Vi ankom KK kl. 12.30 og jeg hadde da åpning på 4 cm.


Jeg ble svært godt tatt imot av jordmor og leverte fra meg fødebrevet mitt.


Jeg satt først på huk og brukte prekestol i en liten time, før jeg kom meg opp i badekaret. Her lå jeg i ca. to timer mens jeg pustet meg gjennom riene.


Jeg fikk god hjelp av min samboer som pustet i takt med meg og fikk meg til å beholde roen når det pågikk som verst.


Etter to timer sjekket de meg og jeg hadde nå 9-10 cm åpning.


Dessverre hadde pulsen til babyen gått ned, så jeg måtte ut av badekaret og få på en CTG-overvåkning. Dette hadde jeg skrevet i fødebrevet mitt at jeg helst ville unngå, men når det først skjedde, så gikk det helt fint.


Jeg var helt rolig og følte at de hadde kontroll på situasjonen. Etter 65 minutter med hard pressing og jobbing, kom endelig lille Aksel ut på Storken i Bergen kl 16.14.


Jeg kunne ikke bedt om en bedre fødselsopplevelse. Tusen takk til Positiv Fødsel kurset som fikk meg til å føle meg trygg under hele forløpet. Jeg gleder meg allerede til å oppleve dette igjen."


Vil du forberede deg til fødsel slik som Vilde? Vi har 40% rabatt på det fødselsforberedende kurset ut 31.12!

Comments


bottom of page