top of page

Victorias positive igangsettelse: - Jeg kommer til å anbefale Positiv Fødsel til alle

Førstegangsfødende Victoria var på overtidskontroll da det ble oppdaget at hun hadde lite fostervann. Hun hadde ca 3 cm åpning, men ingenting skjedde i løpet av natten. Morningen etter fikk hun litt hjelp til å sette i gang fødselen.

Victorias positive fødsel

Her er hennes historie:


"Førstegangsfødende og livredd fødselen inn til jeg leste boken Positiv Fødsel!!


Termin min var 23. april og vi er kommet til onsdag 27. april, det er nå tid for overtidskontroll. Jeg pakker fødebaggen med meg og vi kjører til sykehuset som er 2 timer unna der jeg bor.


Jeg er helt klar på at jeg skal reise hjem igjen etter kontrollen.


Faren min er med meg. Under ultralyd undersøkelsen sier legen at babyen må ut i morgen for her er det nesten ingen fostervann igjen. Og jeg har 3-4 cm åpning. Jeg kjenner litt på at panikken kommer, jeg hadde jo tenkt at jeg skulle hjem igjen.


Får beskjed om at hvis det ikke skjer noe i løpet av natta så vil de sette meg i gang torsdags morgen. Så jeg ringer fødepartneren min og ber henne komme på sykehuset.


Det er ikke stort som skjer denne kvelden eller natta.


Torsdags morgen kommer og jeg får piller som skal sette ting i gang. Det kommer rier hyppig etter dette og de blir mer intense og kommer raskere og raskere. Vi går slik hele dagen. Tilslutt blir vi sendt inn på fødeavdelingen.Nå er riene så intense at vi begynner å diskutere forskjellig smertelindring og bestemmer oss for å startet med varm dusj. Dette fungerte helt fantastisk! Jeg hadde absolutt ingen smerter når jeg satt i dusjen. Tror jeg satt der i omlag en og en halv time før jeg kjente at jeg var så varm at jeg begynte å bli litt svimmel. I det sekundet jeg gikk ut av dusjen kom det veldig intense rier igjen. Etter dette ble det lystgass.


Fødepartneren min var helt fantastisk igjennom hele fødselen!


Hun satt og så på skjermen når riene mine kom og fortalte meg når jeg sku puste inn lystgassen, og hun telte høyt så jeg viste hvor lenge rien varte. Igjennom hele fødselen holder hun meg i hånda mens hun trøster og støtter meg også klarer hun i tillegg å ta bilder og filme alt! Den dama er altså helt rå!


Når klokken nærmet seg 3 på natt til fredag var jeg så utslitt at legen og jordmødrene sa vi måtte gjøre noe får at jeg skulle få slappet litt av før jeg måtte begynne å presse. Det endte med morfin sprøyte i låret og epidural. Etter det sov jeg i ca to nydelige timer!


Ble vekket rett før kl. 5 på morgenen, fikk vite at jeg hadde hatt rier og brukt lyst gass mens jeg sov. Jeg fikk frokost og ringte faren min på facetime mens jeg spiste og fortalte ham om alt som hadde skjedd så langt. Riene begynte å ta seg opp under samtalen og lystgassen måtte fram igjen. Etter frokosten ble jeg sjekket, da hadde jeg 9 cm åpning. Nå var selve fødselen i gang.


Alt skjedde veldig raskt etter dette.


Det var opp og ned, fram og tilbake for å finne riktig stilling. Jeg sto på knær, lent over sengeryggen da jeg kjente at pressriene kom. Dette var virkelig intenst. Det var vanskelig å huske alle pusteteknikkene jeg hadde jobbet så mye med på dette tidspunktet.


Jeg hadde et ønske om å ikke ligge på rygg å føde, men legen så at jeg trengte hjelp til å presse babyen ut.


Noe jeg var helt enig i. Så det ble da en "drakamp" med et laken mellom meg og den ene jordmora, og mellom 3 og 5 press senere var babyen ute! Og jeg fikk endelig vite at jeg var blitt mamma til en nydelig liten jente på 3.182 gram og 49cm, kl 07:44, fredag 29. April! (ca. 3 timer aktiv fødsel)"


Jeg slapp unna med noen små skjønnhetsrifter som de så pent kaller det og en fantastisk fødselshistorie å fortelle. Jeg ble sett og hørt på alle ønsker og meninger under hele sykehus oppholdet. Og all heder og ære til fødepartneren min, legen og de to jordmødrene som var med på min fødsel!


Alle puste teknikker osv. som vi hadde øvd så mye på forsvant i hetens øyeblikk. Og vondt som fy var både rier og selve fødselen. Men den roen og selvtilliten jeg hadde fra start til slutt, den er 100% takke være kurset og boken Positiv fødsel!


Jeg kommer til å fortelle om og anbefale Positiv Fødsel til alle jeg kommer over!"


Hvis du også har lyst til å forberede deg til fødsel sånn som Victoria bør du sjekke ut det nettbaserte fødselsforberedende kurset.


Comments


bottom of page