top of page

Veronicas positive fødsel: - Definitivt den råeste opplevelsen jeg har hatt i mitt liv!

Før førstegangsfødende Veronica ble anbefalt å ta Positiv Fødsel-kurset av jordmoren sin var hun usikker på om det var noe for henne. Hun valgt å følge jordmorens råd. Det angret hun ikke på.

Førstegangsfødende Veronicas positive fødsel

Her er hennes positive fødselshistorie:


"Jeg hadde lest en del om fødsel og fødselsforberedende kurs da jeg kom over ditt kurs. Jeg var usikker på om jeg skulle ta det, men etter anbefaling fra jordmor bestemte jeg og min partner oss for å ta det sammen. Har ikke angret ett sekund!

Fødselen startet få dager før termin i 12-1-tiden på natten med murringer som jeg ganske fort forstod var rier. De var regelmessige og ganske hyppige tidlig i forløpet.


Jeg var så spent!


Jeg slappet av hjemme så lenge jeg klarte, tok en dusj og pakket ferdig fødebagen før vi kjørte inn til sykehuset da intensiteten tok seg opp. Da vi kom på sykehuset i halv 6-tiden hadde jeg 3 cm åpning.


Jeg jobbet hele tiden med pusten slik jeg hadde lært i kurset, og det hjalp meg veldig bra gjennom riene. Fikk mye skryt for pustingen av jordmødrene.


Jeg hadde skrevet fødebrev hvor det blant annet stod at jeg ønsker ro og dempet belysning, noe jeg ble imøtekommet på.


Riene tok seg betydelig opp i intensitet.


Jeg satt i badekaret en stund, men etter hvert gikk jeg opp da det føltes best å stå oppreist og bevege på meg samtidig som min partner masserte meg på hoftene og ryggen under riene.


Jeg følte at jeg og kroppen spilte godt på lag. Jeg hadde forut tenkt at jeg ville bruke tyngdekraften og underveis bekreftet kroppen at det var det mest naturlige å gjøre.


Intensiteten tok seg betydelig opp.


Da alle rundt meg var så rolige, og jeg oppfattet det som om de mente det enda var en god stund til fødselen var over, begynte jeg å føle meg pinglete da jeg opplevde det hele så intenst "allerede".


Det skulle jeg imidlertid snart få avkreftet, for da de sjekket meg igjen var det full åpning og hodet stod langt ned i bekkenet.


Bare en liten kant hjalp legen til med å dytte bort, slik at babyen kom helt ned.

Idet hodet stod i åpningen følte jeg i noen sekunder at jeg var på tur og mistet kontrollen, men jeg tenkte på hva jeg hadde lært i kurset og innhentet meg fort. Fulgte kroppen, pustet og plutselig var hun ute! For en følelse!

Babyens puls gikk ned når jeg hadde rier og det hele endte med at vakuum ble brukt for å hjelpe til med å få henne ut. Jeg hadde sett for meg å føde i stående stilling, men ble liggende på rygg grunnet dette.


Hele opplevelsen føltes likevel magisk og det er definitivt den råeste opplevelsen jeg har hatt i mitt liv! Ikke fordi alt ble slik jeg hadde sett for meg, men fordi jeg hele veien klarte å holde roen og følte meg trygg og glad.

Tett før kl. 9, bare 3 og 1/2 time etter vi ankom sykehuset, var vår datter kommet til verden. En fantastisk opplevelse, som gjør meg rørt hver gang jeg tenker på den.

Takk for at du hjalp meg til å få en drømmefødsel!"


Har du også lyst til å forberede deg til fødsel på samme måte som Veronica? Da må du melde deg på det nettbaserte fødselsforberedende kurset.

Comments


bottom of page