top of page

Hildes positive vannfødsel på St Olavs: - Å se babyen komme opp fra vannet var helt magisk!

Andregangsfødende Hilde ble satt i gang med første fødsel. Denne gangen lot hun kroppen ta styringen og fikk en kjempefin vannfødsel på St Olavs i Trondheim.

Her er hennes historie:


"Må bare takke SÅNN for kurset ditt! Var nervøs for at jeg ikke kom til å klare i praksis å bruke pusten og sånt når det først sto på, da jeg hele forrige fødsel bet tenna sammen og anspente meg for hver rie.


Skal sies at jeg forrige gang ble igangsatt med vaginalinnlegg og riene den gang var veldig hyppige og også med store smerter i mellom (altså uten ordentlige pauser), og at jeg var totalt umoden når det startet. Så utgangspunktet var annerledes. Denne gangen startet det av seg selv 4 dager etter termin


Hadde smertefrie pauser mellom riene. Fra sist hadde jeg også lært at å ligge under riene var det vondeste! Så jeg satt hjemme på yogaballen min en god stund. Pustet.


Dro til sykehuset 6 timer senere, hadde 2-3 cm og fikk bli ser om jeg ville.


Valgte det for å finne ro der. Vugget på yogaball i 2-3 timer til, før det ble litt vondere, fikk prøve TENS etter eget ønske.

Ville prøve badekar, da det var noe jeg ikke hadde mulighet til forrige gang pga målinger av baby og rier hele tiden. Den gang fikk jeg epidural, og var åpen for det denne gangen og, men ville prøve uten.


Pusten, og særlig oppoverpusten, funket så bra med yogaballen, og det å komme i badekaret var fantastisk!


Hadde takket nei tidligere til å bli strippet da jeg ville la kroppen gjøre sitt, og valgte også å ikke sjekke åpning noe mer selv om jeg var nysgjerrig. Tenkte jeg bare ville blitt umotivert hvis det var kommet kort.


Satt på knær i badekaret og roterte og vugget på bekkenet, enormt smertelindrende!


Måtte etterhvert bruke visualiseringene mine, som funker mye bedre enn jeg trodde jeg skulle klare!


Endte opp med å føde i badekaret, baby på 4 kg, 700 g mer enn sist, og likevel kun en liten rift som trengte et pyntesting, selv om jeg måtte klippes sist!


Pustet hodet ut, jordmor på St Olavs var fantastisk i å støtte meg og veilede meg når hodet ikke var kommet helt ned og holdt seg ellers i bakgrunn og lot oss gjøre vårt.


Vi var alene på badet helt til vannet gikk. En herlig opplevelse, og kroppen føltes så frisk og rask i ettertid!


Det følte jeg på mange måter sist også, men denne gangen var det enda mindre plager. Lite vondter i underliv, kontakt med beklenmusklene nesten umiddelbart etterpå.


Føler det var mye fordi jeg fikk pustet og slappet av kroppen mye mer istedenfor intens anspenthet og mye trykking.

Fantastisk fin fødsel!

Utgangspunktet med at fødselen startet av seg selv og ikke var en igangsatt fødsel fra 0 cm ga meg jo også bedre forutsetninger, men hadde aldri vært så fin uten kunnskapen, bevisstheten og holdningen til fødsel, samt pusteteknikken fra kurset!

Må også legge til at det å se babyen og det lille ansiktet komme opp fra vannet, helt våken i blikket, rolig og uten noe skriking, var helt magisk!


Det virket så harmonisk og behagelig også for baby, sammenlignet med opplevelsen av storesøster som kom deisende ut og rett i fødebenken."


Vil du også forberede deg til fødsel sånn som Hilde? Det kan du gjøre med det nettbaserte fødselsforberedende kurset.

Comments


bottom of page