top of page

Ingrids positive vannfødsel: - Jeg var så dypt inni min egen fødeboble!

Førstegangsfødende Ingrid hadde gruet seg til fødselen siden hun var liten. Etter å ha forberedt seg grundig til fødselen, endret alt seg - og hun fikk vannfødselen hun hadde drømt om.

Her er hennes positive fødselshistorie:


"Helt siden jeg var liten har jeg gruet meg veldig til den dagen jeg skulle føde. Jeg har sett fødsler på tv og hørt skrekk-historier fortalt. Derfor har jeg alltid sett på fødsel som noe helt forferdelig og smertefullt som jeg bare måtte pine meg gjennom. Dette forandret seg totalt da jeg tok Positiv Fødsel-kurset! Etter dette begynte jeg å glede meg til fødselen. Jeg gledet meg faktisk mer og mer for hver dag som gikk. Og kurset gjorde at jeg følte meg så godt forberedt som overhodet mulig!


På termindagen min begynte jeg å få tegningsblødning og modningsbølger. Jeg brukte pusteteknikkene jeg hadde øvd på, ikke fordi jeg måtte, men for å øve til de mer kraftfulle bølgene kom. Jeg hørte også på positive affirmasjoner på lydfil.


Neste natt våknet jeg av kraftige bølger som kom hvert 7. minutt. Nå var bølgene så sterke at jeg måtte puste meg gjennom dem for å klare å beholde roen. Pusteteknikkene jeg hadde øvd på hjalp meg med å klare å være avspent og trygg.


Jeg hadde på forhånd bestemt meg for at jeg ville være hjemme så lenge som mulig før jeg dro til sykehuset. Jeg brukte derfor natten og neste dag på å slappe av, se noe morsomt på TV og lese de positive affirmasjonene jeg hadde hengt opp på veggen. Jeg tok også et bad mens jeg hørte på rolig musikk. Dette hjalp meg veldig med å være avspent i kroppen.


Klokken fire på ettermiddagen kom min søster, som er jordmor, hjem til meg. På dette tidspunktet var jeg veldig sliten og hadde mistet motivasjonen. Jeg hadde nå hatt bølger i over 12 timer og følte ikke at jeg var kommet i aktiv fødsel en gang. Min søster sjekket åpningen min og sa at jeg hadde 3-4 cm. Jeg ble overrasket over at jeg var kommet så langt og fikk bekreftet at jeg faktisk var i aktiv fødsel. Dette ga meg masse ny motivasjon.


Klokken halv seks på kvelden bestemte meg og min mann oss for å kjøre til sykehuset da bølgene kom ganske hyppig. På dette tidspunktet var jeg veldig sliten og begynte å miste motivasjonen igjen. Dette forandret seg da vi ankom sykehuset en time senere og jeg fikk vite at jeg hadde 7 cm åpning! Jeg ble lettet og motivert over at jeg var kommet så langt og at jeg likevel klarte å beholde roen. Jordmødrene på sykehuset skrøt av meg og sa det var imponerende å være så rolig til å være førstegangsfødende.


Jeg fikk lov til å gå i badekaret med en gang de hadde sjekket meg. Jeg hadde fortsatt hyppige bølger, men jeg sovnet mellom bølgene fordi kroppen trengte å samle krefter. Etter ca en og en halv time hadde jeg full åpning og pressbølgene kom. Dessverre mistet jeg disse da jeg skulle begynne å presse, så jeg måtte for det meste presse på egen hånd. Da hentet jeg frem "urkreftene" i meg og tenkte på frasene: "kroppen min er skapt til å føde" og "fødsel er kraftfullt, men det er jeg også!". Jeg presset i 50 minutter før verdens nydeligste lille skatt endelig var ute. Jeg fikk vannfødselen som jeg ønsket meg og hadde ikke engang tenkt tanken på epidural, da jeg var så dypt inni min egen fødeboble!


Det var en utrolig opplevelse og jeg gleder meg allerede til neste fødsel! Dette kurset gjorde at jeg ikke var redd for fødselen slik jeg alltid har vært før! Jeg er så stolt av at jeg klarte å være rolig og avspent og i min egen fødeboble under hele fødselen og det er takket være dette kurset. Jeg skal anbefale dette til alle jeg kjenner som skal føde!"


Hvis du vil forberede deg til fødsel på samme måte som Ingrid, så må du sjekke ut det fødselsforberedende nettkurset. Du får 30% rabatt på nettkurset ut helgen 29/08.

Comments


bottom of page