top of page

Julies drømmefødsel i vann på St. Olavs Fødestue: - Ingenting kunne gått bedre!

Andregangsfødende Julie hadde hatt en fin første fødsel, men ønsket å være enda mer forberedt andre gang. Forberedelsene lønte seg og hun fikk en drømmefødsel.

Julies drømmefødsel i badekar

Dette er hennes positive fødselshistorie:


"Jeg tok kurset ditt før min andre fødsel nå i juli. Den første fødselen var en veldig fin opplevelse, men jeg ønsket å stille litt mere forberedt til denne. Jeg våknet på termin(!) i stor skuffelse over at det ikke hadde skjedd noe ennå.


Gråt til min samboer og var såå utålmodig. Jeg husker jeg følte meg forstoppet, men tenkte ikke noe mer over det. Jeg sov noen timer på formiddagen og våknet av murringer.

Det var ikke smertefullt, men jeg gikk på do og fikk tømt neg greit. Begynte utover ettermiddagen å forstå hva som var på gang. Jeg ringte min mor som skulle være barnepasser, hun kom med take away i 17-tiden.


Etter mat gikk jeg å la meg i senga for å slappe av, kjente murringer som begynte å komme regelmessig, ganske ofte og korte, men ennå ikke særlig vondt.

Kl ble 19.00 før det begynte å gjøre vondt.


Jeg ringte inn å sa at jeg har rier som begynner å gjøre vondt, de varte 40-50 sekunder og kom med pauser på mellom 1 min og 5 min.


Så ikke regelmessige til min store fortvilelse, men jeg skulle komme inn på sjekk uansett.


Begynte her å bruke pusten og minte meg selv på å ha en positiv innstilling, som jeg hadde lært gjennom kurset!


Ankom st. Olav og hadde 4 cm. Fikk fødestue litt før 20.00 og partner kom med fødebagen.


Riene var fortsatt ikke regelmessige, og ble heller aldri det. Jeg satt på ball, prøvde tens og brukte pusten.


Partner prøvde å massere og hip squeze, men det ble bare vondere for meg under riene, så han masserte korsryggen i pausene og hjalp meg å slappe av.


Jeg ble sjekket 22.10, da var det 6 cm.


Jeg gikk i badekaret, og kjente at reiene ble mye hyppigere. Sleit litt med å bevare roen her, men følte aldri jeg mistet hodet takket være pusteøvelser og innstillingen min. Kl. 23.10 kjente jeg at vannet gikk. Pressriene kom rett etterpå og 23.24 var hun ute, helt presis på termin.


Fikk ta henne opp av vannet selv og fikk hele fødselen på film! Så gøy å se tilbake på!


Jeg fikk min drømmefødsel, ingenting kunne gått bedre. Partner synes også kurset var veldig kjekt for å lære mere om hva som faktisk skjer med kroppen under de ulike fasene!


Kommer til å anbefale til alle mine venninner som i fremtiden skal føde!"


Vil du også forberede deg til fødsel sånn som Julie? Da må du sjekke ut det nettbaserte fødselsforberedende kurset.

Comments


bottom of page