top of page

Fødselshistorie: Julias vannfødsel på ABC i Oslo

Kursdeltaker og førstegangsfødende Julia har delt sin fantastiske fødselshistorie fra ABC i Oslo.

Fødselshistorie Julias vannfødsel på ABC i Oslo

Her er hennes positive fødselshistorie:


"Jeg våknet kl. 02:00 den 12. mars med vondt i magen. Jeg tenkte at det kanskje kom fra maten jeg hadde spist tidligere på kvelden og la meg etterhvert på sofaen.


"Magetrøbbelet ble ikke stort bedre og jeg mistenkte rier, men det var ikke regelmessig nok til å være rier.  "Fordi jeg våknet så tidlig var jeg litt sliten hele dagen og tok det veldig med ro. Rundt 13.00 gikk vi en liten tur ned til sjøen. Da vi kom hjem i 14-tiden kom slimproppen ut, eller resten av den.


"Jeg trodde slimproppen allerede hadde kommet ut tre dager tidligere, men det var altså bare en liten del av den.


"Da visste jeg at fødselen ikke var langt unna, men fortsatt tenkte jeg at det ikke kunne være rier jeg opplevde siden de kom og gikk veldig vilkårlig.  "Etter å ha lest litt på nettet konkluderte jeg med at det kunne være modningsrier som ikke nødvendigvis betyr at fødselen er i gang. Uansett ba jeg samboeren min om å pakke ferdig fødebagen. 


12 tips til en positiv fødsel "Jeg lastet ned en rie-tellings app og målte lengde/hyppighet på riene. Appen gav beskjed om at vi fortsatt hadde god tid, så jeg slappet av på sofaen og begynte å gjøre litt yoga i 17-tiden. Jeg klarte ikke så mye før riene begynte for fullt.  "Etter ny måling var riene litt mer regelmessige. Vi ringte til jordmødrene på ABC-enheten som i likhet med appen mente at vi fortsatt hadde god tid og at jeg fint kunne ta meg en dusj.


"Etter dusjen målte jeg igjen og appen sa at vi skulle gjøre oss klare. Så ringte vi igjen til jordmødrene, men de anbefalte oss å bli litt lengre hjemme hvis vi følte oss trygge med det.  "Når klokken ble 19 sa jeg til samboeren min at nå vi må dra! Jeg følte at babyen ikke ville la vente på seg lengre.


"Vi bestilte taxi og startet mot Oslo og Ullevål. Taxituren var helt fantastisk, det var allerede mørkt ute, jeg hørte på musikk og konsentrerte meg om pusten.


"Selv om jeg følte at jeg pustet veldig høyt, så trodde samboeren min at riene hadde stoppet opp og var bekymret for at vi ble sendt tilbake siden jeg var så rolig.  "Vi ankom Ullevål i 20-tiden. Jordmoren sjekket hvor langt jeg var på vei og åpningen var da 4 cm. Vi kom altså ikke for tidlig! 

"Vi fylte badekaret, satte på musikk, kunstige stearinlys og dempet belysning. Riene ble kraftigere og jeg ville gjerne være i vannet.


"Vannet gikk ikke før den lille kom ut, derfor var det mye press på rumpa hele tiden. Jeg konsentrerte meg på pusten og affirmasjonen «open, soften», som hjalp meg masse.


"Samboeren min og jordmødrene var støttende og rolige.  "Det var en veldig fin atmosfære hele veien. På slutten av fødselen klarte jeg ikke å puste lenger siden presset ble så stort. Jeg prøvde å puste ham ut men måtte også presse litt.  "Vår lille gutt kom til verden kl 23.34, bare 3,5 timer etter at vi kom til ABC.


"Jordmødrene og samboeren min var veldig imponerte over hvor rolig og raskt det foregikk.


"Jeg beskriver fødselen som kraftfull, vannet presset mye på men jeg følte hele tiden at jeg hadde kontroll og at jeg klarer det fint.


"Takk for kurset og jobben du gjør for alle gravide kvinner! :) Hilsen, Julia"


Tusen takk igjen for at jeg fikk dele fødselshistorien din, Julia!


コメント


bottom of page