top of page

Vannfødsel uten fødepartner: "Alt var bare magisk"

I dag kom verdens fineste fødselshistorie - en vannfødsel midt i koronatiden, uten fødepartner.

Fødselshistorie med vannfødsel uten fødepartner

Jeg vet ikke om du har fått det med deg, men når noen kjøper et fødselsforberedende kurs, gir de også automatisk et kurs til en vanskeligstilt kvinne.


Og i DAG kom en fødselshistorie fra en som mottok kurset.


En alenemamma som fikk sin vannfødsel i går (!) uten fødepartner - under koronautbruddet.Hun skriver:


"Hei Line


Jeg må bare få si TUSEN TUSEN TAKK! 


Jeg var så utrolig heldig å få innvilget søknad om et kurs betalt av en annen kursdeltaker i det veldig flotte tiltaket du annonserte på Instagram. Jeg er alene, har en datter fra før, og har hatt en veldig krevende tid dette svangerskapet av ulike grunner. 


Jeg var 38 uker gravid da jeg startet kurset, og i går - to uker senere- fødte jeg verdens vakreste lille jente. 


Vannet gikk kl 02, og jeg dro til sykehuset ca 06. Jeg hadde ingen fødepartner med meg. Riene begynte å ta seg skikkelig opp omtrent da jeg ankom. Jeg rakk aldri å bli vant til ordet bølge, men jeg gledet meg (ja, faktisk) hele veien til neste ri - og til de ble kraftigere - slik at jeg kom nærmere møtet med barnet mitt. Jeg brukte de neste to timene på å vugge/danse/høre på beroligende musikk/puste effektivt gjennom hver eneste ri og opplevde mestring for hver eneste en jeg følte jeg enkelt jobbet meg gjennom - og hørte jordmødrene skrøt av meg til hverandre i bakgrunnen hvor fantastisk jeg jobbet, og det var så gode vibes i rommet.

Jordmødrene hadde lest fødebrevet mitt og syntes det var kjempefint å få være med på en sånn rolig stemning under fødsel. (De sa mange som ønsker slike fødsler ønsker å føde på type fødestuer drevet av jordmødre, så på sykehuset så de ikke dette så ofte) 


Ca kl 08 gikk jeg i badekaret og et kvarter senere begynte pressriene. Jeg må innrømme at jeg i denne fasen og de siste 5-6 riene mistet kontrollen over pust og meg selv, men fulgte kroppens signaler og «lot det stå til».

Jenta mi kom 08.26, jeg fikk ingen rifter!! Jordmorstudenten som tok i mot datteren min hadde aldri vært med på en vannfødsel før, og alt var bare magisk

Tusen tusen takk for at du valgte å gi bort dette kurset til meg!"


Jeg vet dette er en utrolig tøff tid for mange av dere.


Og jeg vil så gjerne betrygge dere om at det fortsatt er mulig å oppnå en positiv fødselsopplevelse i disse tider.


Uansett om alt virker litt kaotisk der ute.


Uansett om du skal føde alene eller med partner.


Uansett om alt går etter planen - eller i helt motsatt retning.


Det er din kropp, din fødsel og ditt barn.


You've got this, mama!


Husk det.


Comentários


bottom of page