top of page

Evas positive tvillingfødsel: - Takket være kurset klarte jeg å være fokusert og stole på egen kropp

Da andregangsfødende Eva fant ut at hun var gravid igjen med tvillinger, ønsket hun å stille best mulig forberedt. Det gjorde at hun fikk en fantastisk tvillingfødsel og en bedre barseltid.

Evas positive tvillingfødsel

Her er hennes positive fødselshistorie.


"Jeg har lyst til å dele fødselshistorien min med deg, og synliggjøre hvor mye kurset ditt har hjulpet meg. Jeg har en datter som er født i 2019. Denne fødselen gikk relativt raskt, og hun var født 12 timer etter jeg kjente første rie hjemme. Gjennom denne fødselen jobbet jeg hele tiden mot kroppen, og var svært anspent og "ikke til stede".


Husker bare glimt fra fødselen selv. Jeg stolte absolutt ikke på min egen kropp, og hadde ingen tro på at jeg skulle klare dette. Etter jenta vår var født følte jeg meg helt tappet for alle krefter. Morsfølelsen lot vente på seg. Ble nedstemt i barseltiden. I 2020 ble jeg gravid igjen, og fikk vite at det var tvillinger. Vi skulle bli foreldre til to jenter til. Tankene mine suste med en gang til fødselen, og at jeg ikke ønsker en slik erfaring som forrige gang. Hadde også et stort ønske om å forebygge nedstemthet i barseltiden. Det er mange risikofaktorer når det er flerlinger, knyttet til både svangerskap og fødsel. Ble tipset om kurset ditt, og jeg tenkte umiddelbart at dette kanskje kunne gi meg den mentale forberedelsen jeg trengte både til fødsel og barseltid. Mandag 19. april går vannet hjemme, jeg er da i uke 35+5. Ringer fødeavdelingen, og de vil ha meg inn med en gang. Venter på at riene skal starte, men merker ingenting. Kjenner at det siver fostervann kontinuerlig på veien inn. Riene starter ikke, og jeg blir lagt inn til observasjon. Dagene går, og det er vanskelig å holde motet oppe. Kjenner tårene presser på for den minste ting. I disse dagene trekker jeg frem avspenningene og de positive affirmasjonene jeg lærte gjennom kurset ditt. Går gjennom deler av kurset igjen, for å forberede meg mentalt på det som venter. Dette hjalp til å stole på egen kropp, og føle at jeg fremdeles hadde kontroll, samt beholde roen. Når torsdagen kommer får jeg beskjed om at fødselen skal settes i gang. Jeg jubler og føler meg klar og sterk. Tar tabletter hver andre time, og etter tre stykker bestemmer jordmor seg for å sjekke centimeter. Tre cm åpning, myk og flat livmorhals. Jeg får beskjed om at jeg skal flyttes til fødestue, selv om jeg ikke har rier enda. Hurra! Mannen min kommer kl 16:30. Jeg får epidural selv om jeg ikke merker noe til rier, på grunn av at det er tvillinger vil sykehuset ha den klar. Merker de første riene rundt kl 17:20, og de øker svært raskt i intensitet. Riestimulerende drypp startet kl 17:30. Jordmor sjekker åpning, og den er 8 cm. Riene er kraftige, men jeg klarer å stole på egen kropp og bli med på reisen den tar meg med på. Jeg er fokusert. Mannen min leste opp positive affirmasjoner, og pustet oppoverpusten sammen med meg. Jeg bruker visualisering aktivt under riene. Plutselig merker jeg trang til å trykke, og etter to pressrier kom første jenta vår kl 18:07 fikk en liten pause før riene startet igjen, og andre jenta vår kom også på to pressrier kl 18:18. Ingen sting eller rifter. Jeg ble med på reisen kroppen min tok meg med på. En helt fantastisk styrtfødsel av tvillinger! Jeg tror også at denne mentale forberedelsen har hjulpet meg med å forebygge nedstemthet, og fått meg til å se på denne spesielle tiden på en annen måte! Takket være kurset klarte jeg å være fokusert og stole på egen kropp. Tusen tusen takk!"


Vil du forberede deg til fødsel på samme måte som Eva? Da må du sjekke ut det fødselsforberedende nettkurset.

Comments


bottom of page