top of page

Tredjegangsfødende Andrea fikk endelig en positiv fødselsopplevelse

Tredjegangsfødende Andrea tok imot babyen sin selv da hun fødte sitt yngste barn i badekar, i en rolig og stille atmosfære.

Tredjegangsfødende Andrea og det nyfødte barnet

"Med to ikke så positive fødsler bak meg, skjønte jeg at det var på tide å forberede meg aktivt i forkant av fødsel nummer 3, i håp om en bedre opplevelse.


Jeg ønsket en fødsel uten å være redd, få panikk, og ikke minst ta informerte valg under og etter fødsel.Alle timene med lydfiler, øving på pusteteknikkene, og tydelige ønsker skulle på prøve når vannet gikk en høstnatt i oktober i fjor, 2 dager etter termindato.


Riene lot dog vente litt på seg, så ringte til føden for å informere de ift vannavgang.


Det var lite aktivitet i magen, så jeg dro på sykehuset på morgenkvisten mens samboer var hjemme med barna som fortsatt sov.


Riene startet mens jeg satt med CTG og pga 2 raske fødsler fikk jeg fødestue, og samboer fikk komme inn på sykehuset.


Jeg ba jordmora som var på vakt om å lese mitt fødebrev, men følte ikke helt at kjemien stemte, eller at mine ønsker ble respektert.


Heldigvis ble det vaktskifte når riene tok seg opp, og en supersøt jordmorstudent og en erfaren jordmor skulle være sammen med meg videre i forløpet.


Jeg fikk hoppe ned i det varme vannet i badekaret og hvile i armene til samboer, med lydfiler på øret. Lyset var dempet, og jeg fikk den roen jeg ønsket.

Mot slutten av fødselen spylte studenten varmt vann med dusjhodet mot korsryggen, og før hun visste ordet av det, dro jeg en stor og velskapt gutt opp av vannet. Hun var helt overrasket over hvor stille, rolig og fin fødsel det var.

Takket være kurset, min elskede samboer, og jordmødrene, fikk jeg kjenne meg trygg og sterk under fødselen.


Litt vemodig at de 2 første ikke var positive opplevelser, men jeg er uendelig takknemlig for at den tredje ble det. Jeg sitter igjen med så mye stolthet, glede og ikke minst, en positiv fødselsopplevelse."


Vil du forberede deg til fødsel på samme måte som Andrea? Da må du sjekke ut det fødselsforberedende nettkurset.

Comentarios


bottom of page