top of page

Tonjes positive vannfødsel: - Vi kunne ikke drømt om en finere opplevelse!

Tonje og mannen hadde forberedt seg godt til fødselen og håpet på en fin vannfødsel. Likevel var de realistiske og visst at ting kunne endre seg, men fødselen overgikk enhver forventning.

Tonjes positive vannfødsel

Her er hennes positive fødselshistorie:


"La meg starte med å si: Wow, for en nydelig og fantastisk opplevelse det var å føde sønnen vår!


Jeg turte nesten ikke håpe at det skulle gå så bra som det gjorde, men takket være kurset ditt, var jeg så forberedt som jeg følte at jeg kunne bli som førstegangsfødende.


Jeg er sikker på at det hadde stor, om ikke all betydning for fødselsopplevelsen og hvordan det hele gikk. Mannen og jeg er veldig glade for at vi valgte å ta Positiv Fødsel-kurset.


Gutten vår kom i vannfødsel 14 dager før termin.


Jeg våknet midt på natten (dagen etter at venner og familie hadde overrasket meg med babyshower) og stod opp for å gå på do.


Jeg fikk ikke sove videre da menslignende smerter begynte å komme med jevne mellomrom.


Før denne natten hadde jeg ingen tegn på at noe var på gang, så jeg skjønte at dette kunne bety at fødselen nærmet seg.


Jeg ble begeistret og spent på det som ventet, og gledet meg over at vi snart skulle få møte gutten vår. Jeg havnet umiddelbart i en slags sone og kjente gleden bre seg gjennom kroppen.


Hjemme la vi til rette for en fin og rolig atmosfære, med dempet belysning, tente lys og god musikk. Gjennom morgentimene og utover dagen bygget riene seg gradvis opp og med god hjelp av pusteteknikker og avspenningsteknikker beholdt jeg ro og kontroll.


Mannen og jeg hadde en veldig hyggelig tid sammen. Vi tok en varm dusj, jeg fikk massasje, vi bestilte take away og pratet om løst og fast. Det var våre siste timer sammen bare oss to, og det var så fint og spesielt.


I 17-tiden kjente jeg at vi måtte dra inn til sykehuset.


Da vi ankom fødeloftet, den jordmorstyrte enheten på SUS, hadde jeg 5-6 cm åpning og var allerede i aktiv fødsel.


Vi fikk tildelt en herlig jordmor som gjennom fødebrevet skjønte raskt hva vi trengte og ønsket.


Hun la til rette for en rolig og trygg atmosfære, slukket lyset og tappet badekaret med det samme vi fikk tildelt et rom. Jeg følte meg like trygg og rolig som jeg var hjemme.


Da jeg kom oppi badekaret kjente jeg at det var godt og riktig å være der. Jeg hadde også ytret at jeg kunne tenke meg å føde i badekar om det var mulig. I badekaret gikk vannet og kort tid etter startet pressriene.


Alt gikk mye raskere enn forventet og etter 1 time og 47 minutter i aktiv fødsel, med presstid på 22 minutter, var gutten vår ute. Født i badekar.


Jeg visste ikke at fødselen kunne gå så bra og at det ikke skulle skje noe mer uforutsett. Vi kunne ikke drømt om en finere opplevelse og vi var nesten litt forbauset, men mest av alt umåtelig stolte og takknemlige for måten vi fikk møte gutten vår.


Dette vil vi oppleve igjen."


Har du også lyst til å forberede deg til fødsel sånn som Tonje? Da må du sjekke ut det nettbaserte fødselsforberedende kurset.

Comentarios


bottom of page