top of page

Synnes drømmefødsel: - Dette er det kuleste jeg har gjort noensinne

Førstegangsfødende Synne hadde allerede full åpning da hun ankom sykehuset. Selv trodde hun ikke at hun var i aktiv fødsel, fordi hun følte at hun hadde full kontroll.

Synnes positive fødselshistorie

"Jeg måtte bare sende deg en melding å fortelle at hvis det ikke hadde vært for kurset ditt, spesielt om pusting og det å ha kontroll, så hadde jeg nok ikke hatt en like fantastisk fødselsoppplevesle!


Jeg våknet opp kl 9 dagen etter termin med «mensensmerter» men tenkte ikke så mye over det da det ikke var veldig vondt.


Rundt kl 11 så begynte jeg å skjønne at dette måtte være modningsrier.


Jeg ble ikke for gira siden jeg hadde hørt at dette kunne vare i flere døgn og at førstegangsfødene pleier å ha lange fødsler langt over termin.Rundt 16:00 begynte det å gjøre ganske vondt og jeg vred meg i sofaen og holdt pusten. Da kom jeg på oppoverpusten og det å jobbe med smerten ikke imot.


Jeg begynte å puste kontrollert og rolig.


Riene ble plutselig mye mindre smertefulle at jeg trodde det begynte å dabbe av. Jeg nektet samboer å ringe føden da jeg følte jeg hadde full kontroll og at det ikke var vondt nok til at jeg var i aktiv fødsel. Jeg trodde jo man skulle føle at man dør.


Kl 20 så begynte jeg å spy og blø og godtok samboer å ringe. De ville høre meg jobbe igjennom en rie og konkluderte med at jeg nok ikke var i aktiv fødsel men kunne komme inn for en sjekk hvis jeg ville.


Samboer klarte å overtale meg til dette og jeg dro inn i tro om at jeg kunne trygle om litt kvalmestillende for spyinga.


Jeg var helt sikker på at jeg ikke var i aktiv fødsel da det ikke var vondt nok.


Vi ankom mottak 15 min senere og ble sjekket av jordmor. Der hadde jeg 9,5-10 cm åpning. Jeg fikk helt sjokk. Det ble plutselig veldig hast med å få meg opp på en fødestue.


Vannet gikk i gangen på vei til heisen og jeg fikk pressrier i heisen. Men rakk akkurat fødestuen før baby var ute, en halvtime etter jeg kom til sykehuset.


Det ble en drømmefødsel! Sitter igjen med en følelse at dette er det kuleste jeg har gjort noensinne."


Vil du forberede deg til fødsel på samme måte som Synne? Da må du sjekke ut det fødselsforberedende nettkurset.

Comments


bottom of page