top of page

Caroline fødte en stor baby på 5kg: "Det gikk helt supert! Det ble ingen sting"

Caroline fødte en stor baby andre gang på hele fem kilo og 57cm lang. Fødselen ble kjempefin. Her er hennes positive fødselshistorie.

Caroline fødte sitt andre barn på 5kg

"Jeg er andregangsfødende, og med nr. 1 ble jeg satt i gang 9 dager over tiden. Fødselen varte i ca 2 1/2 time, og jeg følte jeg ikke hadde noe kontroll i det hele tatt.


Etter dette har jeg vært veldig skeptisk til hvordan det kom til å bli med nr. 2, og spesielt det at jeg ble satt i gang, gjorde at jeg ble usikker på om neste fødsel kom til å bli like rask eller raskere, eller noe helt annet.


Hadde hørt om kurset ditt noen uker før jeg fant ut at jeg var gravid, og synges det hørtes interessant ut.


Var jo litt skeptisk, men jeg tenkte at neste gang jeg skal føde, så vil jeg i hvert fall vite at jeg har gjort det jeg kan for å forberede meg. - meldte meg så på kurset noen måneder ut i svangerskapet og gikk gjennom kurset en gang alene, og delte en del med kjæresten min underveis. Jordmortimene på facebook var også til stor hjelp.Etter å ha gått gjennom kurs, og sett på x antall livesendinger med jordmor, så følte jeg meg veldig trygg, og klar for fødsel.


Dagene gikk, og jeg kom plutselig til «termin» datoen. Ingenting skjedde. Prøvde å gjøre alt for å få i gang oxytocin produksjonen osv. osv.


Dag 10 over den beryktede termin datoen kl 00:30 så merker jeg at det begynner å bygge seg opp.


Jeg bruker oppoverpusten som lært på kurset, og føler jeg har sånn nogenlunde kontroll. Ringer til fødeavdelingen (da det allerede er tette bølger, og har fått beskjed om at jeg burde ringe med en gang jeg merker noe, pga. forrige fødsel) da får jeg beskjed om at jeg må vente. Tenker at da er det bare å fortsette å puste.


Bølgene kommer tettere og tettere, og varer lenger og lenger. 01:30 ringer jeg på nytt, og får beskjed om å komme inn på sykehuset.

Da jeg ankommer sykehuset blir jeg møtt med corona spørsmål osv. ting tok litt lenger tid enn jeg hadde forberedt meg på, og det virket ikke som at noen på sykehuset forstod hvor langt jeg var kommet i fødselsforløpet.


Kunne kjenne at jeg får litt panikk følelse, men klarer å samle meg, da jeg tenker over alt jeg har lært på kurset. Etter mye om og men blir jeg plassert på et familierom og kjæresten ble sendt ned for å flytte bilen. Det tar ca. 10 minutter før noen kommer inn til rommet jeg ble plassert i. 10 KJEMPELANGE minutter.


Da jordmor endelig kommer, så ser hun med en gang at jeg er ganske langt på vei.


Hun spør om jeg må presse, og det var det ingen tvil om. Blir så hastet over på føderommet og da var det bare å slippe opp alt.

Carolines andre fødsel ble en positiv fødsel

Merker da at jeg har gått å spent meg veldig. Jeg følte meg kjempesterk og full kontroll, selv om alt bare gikk superraskt. Fikk ikke til å bruke nedoverpusten, men ved at jeg slappet av så klarte jeg å ha kontroll over pressinga, uten at det ble ukontrollert.


Kl 02:58 kom det ei frisk og stor jente på 5000gr og 57cm! Alle spør hvordan det gikk med meg, etter å ha født et så «stort» barn. Men det gikk helt supert! Det ble ingen sting og jeg var oppe på beina så raskt jeg kunne!


Tusen takk for et utrolig lærerikt kurs. Anbefaler dette til ALLE! Tror ikke jeg hadde hatt så god kontroll og kommet meg så raskt på beina igjen hvis det ikke hadde vært for kurset. Det har gitt meg en utrolig selvtillit som fødekvinne! Igjen, takk!"


Vil du forberede deg til fødsel på samme måte som Caroline? Da må du sjekke ut vårt fødselsforberedende kurs!

Comments


bottom of page