top of page

Anes smertefrie fødselshistorie: - Jeg opplevde det intenst, men fullstendig håndterbart

Selv om førstegangsfødende Ane ikke fikk føde på ABC slik hun ønsket grunnet svangerskapsdiabetes, fikk hun likevel det hun beskriver som en rå og smertefri fødsel på Ullevål.

Anes positive fødselshistorie

Her er hennes positive fødselshistorie:


"Jeg fødte den nydelige jenta vår for 8 uker siden. Takket være deg og kurset ditt (uten tvil) hadde jeg en fantastisk og rå fødselsopplevelse!


Jeg vil også takke deg for mailutveksling i svangerskapet som var utrolig hjelpsomt i å få meg på sporet igjen etter en nedtur i forbindelse med å få svangerskapsdiabetes.


Det ble ikke drømmefødselen i badekar på ABC, men en rå drømmefødsel på Ullevål med kun naturlig lindring i form av motpress gitt av min fantastiske samboer.


Fødselen varte over tre jordmor-skift. De var alle nydelige og leste fødebrevet mitt- men hadde veldig ulik tilnærming til meg.


Hun som var der under selve forløsningen var helt rå- hun støttet ønskene mine, og «kjempet» til og med for meg «på gangen» for mine ønsker.


Jeg fikk erfare det jeg velger å se på som interessant- hvordan rienes effektivitet ble påvirket av hvordan jeg ble snakket til og om de klarte å følge ønskene mine i større og mindre grad!Under fødselen følte jeg meg lite mentalt påvirket av dette, men kroppen plukket nok opp spørsmål og fokus på smerte, bekymring, potensielle ting som kunne skje etc.


I ettertid er jeg nysgjerrig på om fødselen hadde vart i betydelig kortere tid (og om jeg hadde sluppet riestimulerende drypp) dersom alle jeg møtte på hadde kunnskapen som ditt kurs gir (du er så viktig!!) - og i ennå større grad satte seg inn i hva mine ønsker for fødselen var.


Det var påfallende og kult hvordan bølgene økte på når samboer og jeg fikk være alene, og hvordan de gikk ned når noen kom inn i rommet.


Til tross for dette følte jeg aldri engstelse i fødselen, jeg følte meg fokusert, sterk og trygg.


Om noe, litt irritert over å ikke få være mer i fred (selv om det sikkert var gode grunner til at jeg ikke kunne det).


Jeg føler meg nesten rar når jeg sier det- men jeg opplevde ikke fødselen som smertefull i det hele tatt.


Jeg opplevde det intenst, men fullstendig håndterbart.


Da jeg lå og ble sydd etter fødsel (minimal og «pen» rift), sa jeg at «fy søren, dette kan jeg gjøre igjen om to uker».


Jeg tar meg selv i å dagdrømme tilbake til fødsel (kan nesten ikke tro jeg sier det ) og håper virkelig jeg skal få oppleve det igjen.


Jeg er også overbevist om at kurset ditt- med kunnskapen, fokuset, verktøyene -og ikke minst holdningen, har bidratt til å gi meg en god start på barseltiden, og til og med tilhelingen av kroppen.


Kanskje jeg bare har vært heldig- men følte meg tilbake til meg selv i løpet av få dager.


Jordmødrene kommenterte alle hvor rolig og harmonisk stemning det var i rommet de kom inn i.


Underveis spurte jordmor meg om jeg kunne si ifra når jeg hadde ri- da hun ikke kunne se det på meg.


Så tusen takk, Line! For et helt fantastisk kurs, og for at jeg nå sitter igjen med en helt nydelig og positiv fødselsopplevelse og gleder meg til å forhåpentligvis få gjøre det igjen snart."


Vil du forberede deg til fødsel på samme måte som Ane? Da må du sjekke ut det fødselsforberedende nettkurset.

Comments


bottom of page