top of page

Andregangsfødende Siri fikk oppleve det hun virkelig ønsket: å ta imot babyen sin selv

Andregangsfødende Siri fikk oppleve å ta imot babyen sin selv og forteller at hun kunne ikke ha fått en bedre fødsel. Etter en tøff første opplevelse forteller Siri at "denne gangen ville jeg gjøre alt jeg kunne for å få en bedre fødsel". Og det fikk hun.

Siris andre fødsel ble en positiv opplevelse

Her er hennes positive fødselshistorie:


"Jeg vil takke for både kurset ditt og Facebook gruppen. Jeg har lært så utrolig mye, og det hjalp meg veldig i forberedelsene til fødsel, og en fantastisk fødselsopplevelse. Ved første fødsel var jeg ikke så godt forberedt, og tenkte nok som så alt for mange førstegangsfødende at jeg fikk vite det jeg trengte på helsestasjonen og at det ikke var så mye annet å gjøre for å forberede seg.

Det var ingen positiv opplevelse, som startet med igangsetting før termin og endte med epidural, sengeliggende i 14 timer og vakuum. Alt det jeg ikke ønsket.


Så denne gangen ville jeg gjøre alt jeg kunne for å få en bedre fødsel. Den kunne ikke blitt bedre! Den startet på tirsdags morgen kl 05:30 med det jeg tenkte var veldig hyppige kynnere. Jeg hadde mageknip, men tenkte det var fordi jeg hadde løs mage på morgenen.


At dette kunne være rier var helt fjernt for meg. Riene ved første fødsel startet med full styrke, så hva milde rier var ante jeg ikke.

"Kynnerene" mine kom fra morgenen av hvert 3-4 minutt, og etter en stund koblet jeg mageknipen til dem. De var jo ikke vonde, så jeg tenkte fortsatt ikke at det var noen fødsel på gang. Det gikk 8 timer før jeg måtte begynne å puste meg gjennom dem. Frem til da hadde jeg kost meg hjemme med serie på Netflix, ryddet litt, og fått besøk av venninna mi som skulle være med på fødselen. Så da klokka ble 13:30 skjønte jeg at dette var noe mer, og oppover pusten kom naturlige når riene kom. Jeg tok en dusj, og slappet av. Jeg tenkte at jeg nok rakk å hente datteren min i barnehagen kl 15, for det var jo ikke ille i det hele tatt. Kl 14:30 la jeg fort bort den planen, for da ble de så intense at jeg ikke kunne prate mens riene var der. Så barnevakt som skulle hente i barnehagen ble ordnet, og venninnen min reiste hjem for å hente sin fødebag. I mellomtiden ringte jeg føden for å si at vi kom, for riene kom hvert 2- 2 1/2minutt. Da vi begynte å kjøre kom de hvert 5. minutt, men det tok ikke lang tid før de kom tettere igjen. På føden ble jeg tatt i mot av det som ble drømme jordmoren for meg. Hun var en så rolig og avslappet person, som var veldig positiv til fødebrevet og ønskene mine. Hun undersøkte meg, og jeg var 4cm. Jeg ønsket kun denne ene undersøkelsen, og det var ikke noe problem. Så kl 16 var jeg inne på føderommet. Nå var jeg helt i min egen boble, og oppoverpusten gjorde at de intense riene ikke var vonde som jeg husket dem fra forrige fødsel. Jeg hadde planer om å bruke både fødeball og prekestol, men de var uaktuelle for meg- det eneste jeg ville var å stå og presse korsryggen mot den harde vinduskarmen eller å bevege hoftene i 8 tallsbevegelse. Overgangsfasen kom som kastet på meg, og jeg mistet kontroll på pusten og bevegelsene mine endret seg. Kroppen og instinktet tok overhånd. Jeg blåste med leppene som en vrinskende hest samtidig som jeg ristet på hodet, hoftene mine gikk fra side til side og ikke 8 tall lenger. Så kom pressetrangen. Jordmor skyndte seg å heve hodeenden på senga så jeg kunne stå på knærne og holde fast i, og lene meg mot hodeenden på senga. Nedoverpusten strevde jeg med, men med god hjelp fra både venninnen min og jordmor minnet de meg på å puste riktig. Noe som hjalp voldsomt i denne fasen var at en barnepleier og venninnen min stod på hver side av meg og presset på hoftekammene. Å kjenne kroppen presse var en lettelse, og beskrivelsen om å kaste opp andre veien stemte godt. Jeg kjente hvordan babyen beveget seg, og hvordan den trakk seg inn igjen mellom pressriene. Jordmor spurte om jeg ville kjenne hodet, og det gjorde jeg- det var utrolig å kjenne hodet og forstå at nå var det ikke lenge igjen. Og når babyen kom fikk jeg oppleve det jeg virkelig ønsket, nemlig å kunne ta i mot selv. Da var kl 17:41, bare halvannen time etter jeg kom til sykehuset. Jeg kunne ikke fått en bedre fødsel, så igjen tusen takk for det jeg har lært takket være deg!"


Vil du forberede deg til fødsel på samme måte som Siri? Da må du sjekke ut det fødselsforberedende kurset.

Comments


bottom of page