top of page

Andregangsfødende Siljes drømmefødsel: - Føler masse glede og takknemlighet

Andregangsfødene Silje hadde hatt et tøft første svangerskap og fødsel. Da hun ble gravid på nytt var hun både glad og redd. Hun bestemte seg for å få en bedre fødselsopplevelse denne gangen og med gode forberedelser fikk hun det!

Andregangsfødende Siljes positive fødselshistorie

Her er hennes positive fødselshistorie:


"Tusen takk Line for et fantastisk kurs! Var så heldig å få kurset av Line i og med at jeg sto i en vanskelig situasjon jobbmessig og helsemessig.

Som fryktet fikk jeg Hyperemesis gjennom hele graviditeten. Noe som jeg også hadde hatt i mitt første svangerskap.


Det ble både glede og frykt da jeg fant ut at jeg var gravid med nr. 2.


Å få dette kurset og mentalt innstille meg på en positiv fødsel hjalp å holde motet oppe i svangerskapet. I 2018 fikk jeg mitt første barn.


Hadde kvalme og oppkast helt til morkaken var ute. Fødsel varte i over 20 timer og var veldig intenst.


Benyttet lystgass og massasje, men sto over epidural i og med at dette var noe som kunne forlenge fødselen ble jeg fortalt.


Var helt utmattet av kvalmen, så fødsel var noe jeg ville ha overstått uansett smerte. Endte opp med å bli klippet og nokså traumatisert av fødsel i og med at jeg ikke fant ro.


Partner trodde også at det var adrenalin som skulle føre til vellykket fødsel. Sto dermed fast på 9,5 cm åpning i 10 timer og hadde en lang periode med store smerter.


Gruet meg dermed mye til en potensielt ny fødsel og graviditet.

I likhet med første graviditet så fikk jeg også i dette svangerskapet Hyperemesis i tillegg til bekkenløsning og masse vann i kroppen.

Da termin nærmet seg var jeg veldig utslitt og klar for fødsel.


Med førstefødte startet fødsel spontant en dag over termin og jeg hadde såpass regelmessige rier at jeg kom raskt inn på sykehus.


Da termin passerte dette svangerskapet og ingenting skjedde begynte jeg å bli nervøs.Meg og samboer så kurset til Line sammen og fikk masse barnevakt slik at vi fikk mulighet til å finne ro og produsere oxytocin.


Så mange feel good-filmer, fikk massasje med lavendelolje (fra Waleda), spiste god mat og hørte på lydfiler fra positiv fødsel.


Merket en del ubehag i mage (murringer) selv om ingenting skjedde.


Var på kontroll på Haukeland på dag 9 over termin og ble fortalt at de ville sette i gang fødselen i uke 42+0.


Både meg og partner ble veldig nervøs og stilte en del kritiske spørsmål til dette (baby hadde det jo veldig bra i magen).


Var forberedt på å høre om det gikk an å utsette igangsetting da vi skulle på ny sjekk 11 dager over termin.


Kvelden før vi møtte på Haukeland fikk vi avtalt en time hos jordmor der vi skulle teste ut akupunktur.


Meg og mannen min dro hjem til jordmor der vi fikk utført akupunktur, noe som også hjalp på bekkenløsningen.


Var veldig takknemlig for at jordmor kunne ta imot meg på såpass kort varsel i sitt private hjem, og hadde en positiv innstilling på at dette kunne hjelpe på fødselen.

Da jeg kom til time for igangsetting 19.juli fikk jeg positiv nyhet om at jeg hadde åpning på 2 cm.


Hadde det ikke vært det så var meg og partner innstilt på å høre om det var mulighet for utsettelse.


Fikk høre at de maks kunne utsette én dag om de ikke klarte å ta vannet (ville helst ikke trå til med mer drastiske metoder).


Jordmor/sykepleier snakket med overlege og det ble besluttet at jeg skulle ta vannet og settes i gang.


Da jeg kom på føderom fikk vi servert god fiskesuppe og jeg klarte å holde ro og positivitet tross omstendighetene (takket være kurset og øving med partner i forkant).


Fikk deretter klyster og da startet riene av seg selv. Ble veldig lettet over dette.


Partner spurte om de kunne la være å ta vannet. Jordmor skulle høre om dette lot seg gjøre i og med at rier hadde startet av seg selv (ikke regelmessig og intenst, men hadde startet).


På grunn av stor pågang nå i juli fikk vi beskjed om at vannet måtte tas.


Jeg holdt roen og pustet rolig da vannet ble tatt.


Dette var en veldig annerledes opplevelse enn første fødsel, der vannet kom ut samtidig med baby.


Etter vannet ble tatt satt jeg på pilatesball og hørte på lydfiler fra kurset mens partner masserte med lavendelolje. Merket at rier ble mer regelmessig og ville teste ut badekar.


Ble satt i gang rundt kl. 13 med klyster og vannet ble tatt i 14-tiden. Ca. klokken 14.30 gikk jeg i badekar hvor jeg var ca. en time.


Fikk ny jordmor ila denne tiden.


Merket at jeg ikke fant helt roen i badekar, jordmor skulle hele tiden sjekke hjertelyd på baby og det var ubehagelig og forstyrrende å gjøre dette.


Kl. 15.30 skulle jordmor sjekke hvor langt fødsel var kommet og det ble fortalt kun 3 cm og det til tross for at jeg hadde sterke rier.


Fikk en del flashback til fødsel i 2018 og fikk panikk over at disse smertene skulle vare i 15 timer pluss. Ba om epidural og fikk anestesilege inne på rommet kl 16.45.


Prøvde å komme tilbake til ro med lydfiler og positive tanker og smertene avtok raskt. Rett etter at epidural ble satt fikk jeg trykketrang.


Sa til partner at jeg måtte presse og hadde ikke noe store smerter.


Jordmor fikk med seg dette og sa at nå kommer baby og hun kunne se hodet. Jeg ble så glad at jeg bare smilte under utpressingen og 20 min senere var Ellisiv ute.

Endte opp med å få en drømmefødsel og nesten ingen rifter.


Følte meg så bra etter fødsel at vi alle dro hjem fra sykehus ett døgn etter.


Jordmor ga masse skryt og syntes det var en fantastisk opplevelse å være med på.


Utrolig glad for å ha vært med på kurset.


Det ga meg en positiv innstilling om at dette kom til å gå bra. Når jeg ser tilbake på fødsel nr. 2 føler jeg masse glede og takknemlighet.


Tusen takk for at du hjalp meg å mestre dette Line! Har anbefalt kurset videre på det varmeste."


Har du også lyst til å forberede deg til fødsel på samme måte som Silje? Da må du melde deg på det nettbaserte fødselsforberedende kurset.Comments


bottom of page