top of page

Siljes positive fødsel: - Alt jeg tenkte etterpå var: DETTE kan jeg gjøre igjen!

Siljes fødsel gikk litt fortere enn forventet. Hun gikk fra 4-10cm på 50 minutter, og følte på en ekstrem mestringsfølelse da datteren ble lagt på brystet.

Her er hennes positive fødselshistorie:


“Først vil jeg bare takke deg for fantastisk kurs og bok - boka var faktisk med på føden (selv om vi aldri rakk å finne den frem under fødselen). Både jeg og samboeren følte oss så godt rustet for fødselen som førstegangsforeldre etter kurset.


Og da vi kunne ønske jenta vår velkommen for litt over 2 uker siden, satt vi igjen med kun gode følelser rundt fødselen - alt jeg tenkte etterpå var: DETTE kan jeg gjøre igjen!


Kroppen er fantastisk.


Vi holdt oss rolige og fikk så mye skryt av jordmor for hvordan vi sammen jobbet oss gjennom bølgene og holdt hodet kaldt og pusten rolig.


Etter 2 timer med kraftige rier og beskjed om at ein kun hadde gått fra 3,5cm til 4cm raste motivasjonen - følte riene ble så intense at det ikke var rom for pustepauser!Så ba da om epidural for å få pause (noe jeg på forhånd hadde bestemt meg for skulle bli siste løsning). Men uten pauser mellom riene så jeg ingen annen utvei. Følte derfor så på skuffelse av å skulle be om epidural allerede på 4cm.


Det tok ca. 50 minutt fra jeg spurte om epidural til anestesilegen stod i rommet.


De ba meg om å sette meg ned for å undersøke ryggen - i akkurat det øyeblikket fikk jeg en intens trykketrang. Kroppen tok rett og slett overhånd!


Jordmor ville da undersøke meg raskt før epiduralen ble satt - under undersøkelsen utbryter jordmor høyt: «Nå står ikke verden til påske - her er det bare å presse»!


Jeg hadde altså gått fra 4 cm til 10 cm på 50 minutt. Alle i rommet ble helt satt ut og etter 2 press (5 minutt) var jenta vår ute, og anestesilegen fikk dermed gratulert oss før hun gikk ut igjen, UTEN å ha satt epiduralen


Så der satt vi.


Med verdens vakreste datter i armene etter styrtfødsel og kun pyntesting som avslutning.


Følte på en ekstrem mestringsfølelse når Alma ble lagt på brystet mitt. At man for det første hadde laget noe så flott, og at man faktisk kom gjennom fødselen uten medikamentelle hjelpemiddel


Alt står bare bra til med oss alle 3, kroppen har kommet seg utrolig fort - har troen på at roen kurset ditt gav har holdt oss og baby’n avslappa under hele svangerskapet og fødselen. Så kroppen har ikke blitt slitt ut av stress og bekymringer

Er overbevist om at dette gikk så fint p.g.a kurset ditt da vi holdt roen hele veien. Etter fødselen viste vi jordmor boka di, da ho var så imponert over fødebrevet vår.”


Vil du forberede deg til fødsel på samme måte som Silje? Da må du sjekke ut det fødselsforberedende nettkurset.

Comentários


bottom of page