top of page

Samiras positive premature keiserfødsel: - Jeg hadde en skikkelig fin opplevelse

Samira hadde planer om å føde på ABC-klinikken, men da hun fikk svangerskapsforgiftning i uke 27, måtte de planene skrinlegges. Selv om fødselen ble alt annet enn hun hadde sett for seg, fikk hun en god opplevelse.

Her er hennes positive fødselshistorie:


"Jeg har tenkt lenge å skrive til deg om samme opplevelse som Stine med prematur fødsel. Måtte bare ha alt litt på avstand før jeg kunne dele.


Jeg hadde kjøpt både boken din og meldt meg på kurset ditt rundt uke 20 i graviditeten.


Jeg skulle føde på ABC og ha naturlig fødsel. Graviditeten og fødselen ble noe helt annet enn jeg så for meg og naturlig fødsel ble liksom siste problemet.


Jeg fikk alvorlig svangerskapsforgiftning i uke 27 og ble lagt inn på observasjonsposten på Ullevål. Fikk vite også at lillegutt ikke vokste som han skulle på grunn av morkakesvikt.


Jeg var selvfølgelig i fornektelse første dagene og nektet å være med på premisset om at gutten min skulle bli født så tidlig.


Målet ble at han skulle være i magen så lenge han hadde det fint og så lenge blodtrykket mitt kunne holdes stabilt med medisiner.


Totalt ble det hele 23 dager på obs-posten på meg.


Lydfilene var helt avgjørende for meg for å kunne sove på natten. Jeg hadde skyhøyt blodtrykk, men følte meg helt frisk selv og var i superform, så var skikkelig rart å høre at man er alvorlig syk uten å merke noe.


Videre brukte jeg verktøyene i kurset for å stille spørsmål om både min helse og babyens. Jeg visste at jeg kunne være «krevende» selv om jeg hadde risikosvangerskap.Jordmødrene og sykepleierne på obs-posten var så fantastiske og dyktige. Måten jeg ble møtt av de er grunnen til alt ble så bra som det ble.


På forhånd hadde jeg fått vite ved flere anledninger hvordan keisersnitt gjennomføres så var mentalt forberedt på det.


På dag 23 og jeg hadde kommet til uke 30+3 ble det besluttet på dagen om keisersnitt fordi jeg begynte å bli dårlig.


Den dagen var jeg helt rolig og avslappet.


Tenkte at nå får jeg møte sønnen min, selv om det er 10 uker for tidlig så visste jeg at vi var i trygge hender. Jeg hadde fantastisk jordmor, Kristine, jeg brukte pusteteknikken hele veien.


Først under magnesiumtilskudd som jeg ble varm og uggen av, så under spinalbedøvelse som jeg var veldig redd for, men med nedoverpusten så kjente jeg ikke noe.


Under selve keisersnittet så ble jeg kvalm og uvel av romsteringen i magen og jeg hadde lyst å ta en blund. Samboer ble stresset av det så jeg tok meg sammen og brukte pusteteknikk der også.


Jeg hadde en skikkelig fin opplevelse selv om det ble langt fra det vi hadde sett for oss.


Vi hadde veldig god kjemi med jordmor så alt det bidro til fin opplevelse.


Vi var 2 mnd på nyfødtintensiven på Ullevål og det var jo krevende, men nå står alt bra til med lillegutt.


Takknemlig for fantastisk helsevesenet og ikke minst glad for at jeg kjøpte kurset ditt som jeg i utgangspunktet var skeptisk til i starten (synes det virket så svevende og litt vel hippie)."


Hvis du også har lyst til å forderede deg til fødsel sånn som "Samira" bør du sjekke ut det nettbaserte fødselsforberedende kurset!

Comments


bottom of page