top of page

Ragnhilds positive tredje fødsel: - Kunnskapen fra Positiv Fødsel ble brukt hele tiden

Ragnhild hadde to fødsler bak seg og var klar til å ønske baby nummer tre velkommen til verden. Kroppen hintet om at noe var på gang på termindatoen, men ombestemte seg. Selv da fødselen var i gang gikk det litt opp og ned. Det var utfordrende både fysisk og mentalt, men Ragnhild hadde masse kunnskap med seg og god støtte i mannen.

Ragnhilds positive tredje fødsel

Her er hennes positive fødselshistorie:

 

"På termindato merket jeg at kroppen begynte å forberede seg til fødsel, den gikk liksom inn i et annet spor. Likevel turte jeg ikke å faktisk tro på dette da jeg mentalt hadde vært fødeklar (les: på overtid!) i flere uker.

 

To dager etter termin på kveldstid fikk jeg sammentrekninger som kom regelmessig, men de var verken sterke eller smertefulle. Jeg hadde 3-4 stk som varte 50 sek på 10 minutter i noen timer før jeg gikk å la meg.

 

Jeg sov litt, men merket det begynte å ta seg sakte opp.

 

Likevel ble det ikke VONDT og som tredjegangs gikk jeg og ventet på «noe mer».

 

Da dette hadde pågått fra ca kl.23 til 04:30 ringte jeg fødeloftet på sus som ønsket meg inn på sjekk. Barnevaktene kom på plass kl.5 og jeg var inne og koste storebrødrene «ha det bra» mens de sov.

 

Neste gang jeg så dem visste jeg at vi hadde blitt en familie på 5!


 

Mannen ordnet stort og smått mens jeg var i boblen min og vi ankom sus rundt kl.5:30.

 

Sammentrekningene dabbet veldig av i bilen og jeg ble litt motløs siden de aldri hadde vært så kraftige og nå i tillegg så ut til å forsvinne…

 

Ved kontroll kl. 7 hadde jeg 3-4 cm og var glad for å slippe retur.

 

Vi installerte oss på et deilig føderom med nydelig utsikt, badekar og dobbeltseng. Kroppen min hadde derimot tatt seg en ordentlig pause og nå var sammentrekningene 8 min mellomrom og varte 20 sek.

 

Jeg prøvde å hvile og hente meg inn, men mistet motet i denne fasen da jeg var livredd det skulle bli en kjempelang fødsel som med førstemann.

 

Jeg prøvde å skape en god atmosfære hele tiden; nærhet med mannen min, dempet belysning, ro, god musikk på radio, også husket jeg affirmasjonene jeg hadde valgt meg.

 

Mentalt svømte jeg langs ved bølgene ved hver rie slik jeg gjorde som barn sammen med mamma og mormor, som for meg igjen blir et nydelig bilde på at noen har gjort dette før meg, og de bærer meg i alt jeg står i. Og kunne de, hadde de begge tatt all smerten min i dette øyeblikket!

 

Jordmor og jordmorstudent ga meg øvelser, privatliv, omsorg og alt jeg ønsket.

 

Fødselspausen varte helt til kl.10 og jeg hadde fortsatt 4 cm, så nå ønsket jeg at vannet ble tatt og fødselen gikk kjapt over i neste akt.

 

Kunnskapen fra Positiv Fødsel-kurset ble brukt hele tiden og var en kjempetrygghet å klamre meg til!

 

Jeg bevegde meg og fikk så god støtte av mannen. Han var hele tiden nær og helt investert i mine følelser.

 

Rundt 13:30 bevegde jeg meg opp i fødesengen på kne lent over den oppreiste sengen mens mannen min holdt rundt meg. Jordmor sa jeg hadde 7 cm, men bare få minutter etterpå kjente jeg «nå kommer han»!

 

13:40 pustet jeg rolig mens jeg kjente at han kom sakte, trygt, raskt og kontrollert.

 

Jordmor sa «du trenger ikke holde tilbake» og jeg hvisket til mannen som sa beskjeden videre at «jeg holder ikke tilbake, men gjør ingenting. Nå bare puster jeg mens kroppen min selv trykker ham ut på perfekt vis».

 

4 minutter etter snudde jeg meg rundt i en fei og fikk ham i armene! Umiddelbar eufori og perfeksjon!"


Vil du forberede deg på samme måte? Meld deg på det nettbaserte fødselsforberedende kurset her.

Comentários


bottom of page