Anne Gørills positive prematurfødsel: - Alle timene jeg la i avslapning og øvelse var så verdt det!

Førstegangsfødende Anne Gørill fødte datteren sin i uke 36+5 og opplevde en utrolig tillit til kroppen og dens evne til å føde barnet hennes. Hun forteller at hun aldri ville hatt en så positiv fødselsopplevelse om hun ikke hadde vært like godt forberedt.

Her er hennes positive fødselshistorie:


"Nå er det nøyaktig 4 uker siden jeg ble mor for første gang (wow, det er helt sykt hvor fort tida går når man ikke er gravid), og har endelig litt tid og overskudd til å sende deg min fødselshistorie.


Jeg vil først takke deg for et flott kurs. Jeg har alltid hatt en positiv forhold til fødsel, preppet full av min 6-gangsfødende mor; “Kvinnekroppen er laget for å føde”.


Men med ditt kurs forstod jeg hvorfor, og lærte meg teknikker som hjalp meg til å få den positive erfaringen som jeg fikk.


Jeg begynte å forberede meg til fødselen i uke 30, og hørte mye på filene med avslapping. Noen ganger hørte jeg på dem mens jeg gjorde yoga.


Det jeg spesielt fokuserte på var å gi slipp, og å puste inn ro og komfort.


Jeg skrev lapper med positive affirmasjoner og hengte det rundt i huset. Jeg fikk også mannen min til å lese noen av tekstene, og vi snakket om viktigheten av å være rolig og positiv under fødselen.


Ikke det at han trenger å bli påmint det. Han som er roen selv. Dette skulle vi klare sammen!


Mandag 4. januar, litt over 3 uker igjen til termindato, ble verden snudd på hodet for min del.