top of page

Fødselshistorie: Helenas positive ambulansefødsel

⁣Helenas fødsel ble ikke som hun hadde sett for seg, men det ble likevel en positiv opplevelse hun ikke ville vært foruten. ⁣⁣⁣“Jeg opplevde det som mer intimt og naturlig enn min første fødsel,” sier Helena Solheim.

Fødselshistorie i ambulanse

⁣⁣ Her er hennes positive fødselshistorie:

⁣⁣⁣ “Litt etter klokken 15:30 kom den første rien. Jeg var ikke overbevist om at det var fødsel helt enda, og tenkte det kunne vente litt. Samboer derimot mente at vi skulle ringe jordmor, og hun ville ha oss inn på sjekk. ⁣⁣⁣ “Jeg kom inn til kommunejordmor som har fulgt svangerskapet mitt hele veien, og hun konstaterte at det var 4 cm åpning. Vi har en time reisevei til sykehuset, og hun mente da at det var best å bestille en ambulanse mens samboer kjørte etter. Klokken 16 kom ambulansen og vi dro av sted med samboer i bil bak oss. ⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ “Etter knappe 15 min med kjøring ville jordmor ta en ny sjekk av åpning. Her var det nesten full åpning og samboer fikk beskjed om å sette bilen fra seg og bli med videre i ambulansen.


12 tips til en positiv fødsel ⁣⁣⁣ “Vi kjørte knapt i 10-15 minutter til før vi kom til en lang tunell. Her måtte de ta en avgjørelse om de skulle prøve å kjøre gjennom eller ta i mot babyen her og nå siden de ikke kunne stoppe i tunellen. Jordmor bestemte seg kjapt for at her var det ikke tid - babyen var på vei ut.⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ “Gjennom hele svangerskapet hadde jeg ønsket meg en mest mulig naturlig fødsel, gjerne i badekar. Helst ingen smertelindring annet enn vann, varme og den slags. Kanskje lystgass til nøds. ⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ “Jeg leste meg mye opp på hypnobirthing, avspenningsteknikker og pusteteknikker på forhånd da jeg følte det hjalp mye sist fødsel, men jeg følte ikke jeg kunne nok den gang. ⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ “Denne gangen derimot var jeg veldig forberedt. Jeg jobbet med kroppen og klarte å puste meg gjennom riene med en avslappet kropp. Selv om omgivelsene ikke var optimale, klarte jeg å holde meg rolig og kontrollert. ⁣⁣⁣ ⁣⁣⁣ “Kl 16:59 - knapt 1,5t etter den første rien kom lillebror til verden i en trang ambulanse midt ute i ødemarka. Fødselen ble alt annet enn det jeg så for meg, men alt i alt en fantastisk opplevelse.”


Commentaires


bottom of page