top of page

Meretes drømmefødsel i vann: - En fødsel full av mestring, kjærlighet og trygghet

Merete var gravid for andre gang, tolv år etter en tøff første fødsel. Denne gangen investerte hun i fødselsforberedende kurs sammen med mannen. Det ga henne en helt annen fødsel, og denne gangen i vann.

Meretes positive vannfødsel

Her er hennes historie:

 

"Jeg var andregangsfødende med tolv år siden jeg fødte første og hadde da en tøff fødsel.

 

Jeg og mannen min tok Positiv Fødsel kurset begge to, og øvde på alt fra affirmasjoner til pust og hørte på lydfiler. Det var utrolig fint å kunne dele kurset med ham. Vi følte oss begge klare, trygge og gledet oss til fødselen.

 

Seks dager før termin gikk slimproppen.

 

Dagen etter startet rolig, med en god natts søvn, sen frokost og en rolig gåtur i skogen med mannen min og hunden. Vel hjemme i ca 15.30-tiden hadde vi en kjappis i dusjen, veldig klare for at noe gjerne kunne skje snart!

 

Riene startet omtrent umiddelbart etter dette. I starten uregelmessige, men utover ettermiddagen kom de hyppigere.

 

Jeg var ute og stelte i hagen, luket litt ugress, og koste meg i sola. Riene var ikke vonde, men etterhvert fikk jeg bruk for oppoverpusten.

 

Jeg nøt roen hjemme og ville helst ikke dra til sykehuset ennå, fordi ingenting var vondt, bare kraftig og intenst.

 

Mannen min fikk tilslutt overtalt meg til å ringe føden og da de hadde ledig rom med fødebadekar, gikk jeg til slutt med på å dra nedover. Vi bor ca 40 min unna sykehuset og på vei ned dit kunne jeg ikke lenger prate mens riene pågikk, men pustet meg fint igjennom. Eldstemann ble levert hos mine foreldre på veien.

 

Vi ankom sykehuset i 19 tiden, ble koblet på monitor, jeg spiste nøtter og sjokolade mellom riene og hadde det riktig så greit.

 

Vi tullet og lo masse mellom riene. For hver ri kunne jeg kjenne hvordan babyens hode jobbet seg sakte nedover bekkenet mitt. Det var så kult å kunne kjenne og forstå hva som skjedde

 

Jeg takket ja til vaginal sjekk, da jeg var nysgjerrig på åpning, som var hele 9 cm! Jordmor ble også veldig overrasket.

 

Vi fikk tildelt rom og mannen min ordnet med lys og rolig musikk fra en spilleliste. Jeg lente meg over kanten i badekaret og satt på knærne, beveget meg rolig i vannet og holdt tak rundt beina til mannen min som satt inntil badekaret.

 

Det var trygt og godt å kjenne ham der og han var en fantastisk fødepartner.

 

Riene var nå alt jeg kunne fokusere på, men pustet meg fint igjennom. 

 

Hvilte godt i pausene. Jordmor holdt seg i bakgrunnen etter vårt ønske, hun var fantastisk.

 

Så kom et popp og vannet gikk. Vi tilkalte jordmor, som kom tilbake til rommet. 

 

Opplevde nå en lengre pause og kunne tydelig kjenne at riene endret seg til pressrier. Endret stilling til sittende bakoverlent, da det føltes best.

 

Prøvde nedoverpust, men trykketrangen ble for stor til at jeg klarte å la være å presse. Etter ca. 20 min med pressrier kom gutten vår ut i vannet.

 

Mannen min tok ham imot og løftet ham opp på brystet mitt kl. 21.21.

 

Er så takknemlig for kurset, som gav oss muligheten til å oppleve en perfekt drømmefødsel full av mestring, kjærlighet og trygghet.


Helt uten smertelindring eller lystgass, og bare et par pyntesting etter litt overfladisk rift. Takk!"


Har du også lyst til å forderede deg til fødsel sånn som Merete? Meld deg på det nettbaserte fødselsforberedende kurset her!


Du får 40% rabatt på kurset og alle bonuser i en begrenset periode!


De tre mest stilte spørsmålene om kurset:


1.Hvor lenge har jeg tilgang?


Du har livstidstilgang! Innloggingen utløper automatisk etter 1 år men du får den fornyet gratis så lenge du trenger det


2. Når burde jeg ta kurset?


Vi anbefaler å begynne i andre trimester, men det er aldri for sent - vi har hatt mange som har begynt tett opp mot termin og hatt godt utbytte!


3. Er det faste datoer? Hvordan er kurset lagt opp?


Kurset ligger ferdig innspilt i vår digitale læringsplattform, så du kan se det helt i ditt eget tempo! Hver uke holder vi direktesendte jordmortimer i den lukkede facebookgruppen, der du kan stille alle dine spørsmål til vår erfarne jordmor!


댓글


bottom of page