top of page

Martines positive styrtfødsel: - Så kraftig og fin opplevelse!

Martine hadde en komplisert og lang første fødsel bak seg. Til tross for at det ikke ble helt som hun hadde håpet, satt hun igjen med en fin opplevelse på grunn av jobben hun gjorde i forkant. Da hun ble gravid på nytt, gikk hun gjennom kurset igjen. Heldigvis ble denne fødselen komplikasjonsfri og mye kortere.

Martines positive styrtfødsel

Her er hennes positive fødselshistorie:


"Jeg er andregangsfødende og har nettopp født enda en nydelig jente.

Begge fødsler har jeg tatt positiv fødsel-kurset og det har virkelig reddet meg og gitt meg en utrolig fin opplevelse.


Første fødsel gikk ikke helt som håper grunnet noen komplikasjoner og endte med drypp og epidural og jobbing i 24 timer. Men jeg fikk masse skryt for ro, kontroll og pust som kun var mulig grunnet kurset ditt.


Denne gangen derimot gikk det utrolig bra hele veien og ga meg så mye mestringsfølelse!


Vannet gikk om ettermiddagen og det var utrolig motiverende, for jeg hadde hatt rier hele dagen som jeg trodde var maserier eller kynnere. Viste seg at det hadde vært rier!


Ny energi kom og jeg følte meg klar!


Jeg fikk ikke til å slappe helt av, skulle fikse og styre hjemme, så rier kom ikke regelmessig eller kraftig ennå.


Etter 5 timer dro vi inn på sykehuset for kontroll etter vannavgang. Det var sent på kvelden, så tenkte det var greit å kontrollere, så vi kunne dra hjem og sove etterpå.


Alt var bra med meg og baby, men riene var fortsatt ikke kraftige eller regelmessige nok. Vi dro hjem og la oss til å sove.To timer etter våkner jeg av kraftige rier. Det tok godt og jeg måtte puste meg gjennom. Etter en halvtime så jeg at de kom regelmessig og ca. hvert 5 minutt. Det var på tide å komme oss til sykehuset igjen!


Vi kom inn og ble møtt av en utrolig nydelig jordmor som spurte hva vi ville og trengte og kom inn kun når det var nødvendig.


Ved undersøkelse er jeg 4 cm ved ankomst.


Jeg fikk prekestol og yogaball, dempet lyset, på med led-kubbelys og satte på min egen meditasjonsspilleliste.


Det var helt avslappende og rolig, jeg pustet, gynget på ball, stod med prekestol og samboer masserte, holdt og skrøt av meg.


Jeg fikk mat og drikke mellom riene som nå var enda hyppigere og kom gjerne to om gangen.


Etter ca. halvannen time la jeg meg ned i sengen og prøvde å slappe helt av i kroppen mellom riene og klarte å sovne litt i de minuttene.


Det var soloppgang og jeg døste av til stigende lys og deilig musikk.


Så kjente jeg at det virket som at riene endrer seg litt.


Jeg tenkte at det var på tide med epidural om jeg hadde langt igjen for dette var virkelig intenst. Ringte på jordmor og ba om ny undersøkelse. Det viste seg at jeg var 8 cm, men kunne prøve å trykke for hun mente det ville flate helt ut når jeg presset baby litt ned.


Og det skjedde! Jeg presset to ganger og det var utrolig deilig og kraftig.


Så kom pressriene ganske brått. Måtte holde igjen puste gjennom de første for å vente på barnepleier og at jordmor kunne støtte meg nedentil.


Jeg lå og presset på ryggen, men det var helt ok, jeg lå allerede i sengen og fikk god kontroll med å holde i håndtak i sengen.


Så tror jeg det tok 4 pressrier før lille skjønningen var ute!


Var i ekstase da de sa at hodet var ute og den gleden over å snart være ferdig er helt ubeskrivelig! De smertene jeg kjente var så kraftige de kunne bli og skulle ikke bli verre!


Jeg var litt satt ut da det var ferdig, for det gikk så fint, og plutselig var hun her! Det gikk ca. 2 timer fra 4 cm åpning til hun var ute og det var nok fordi jeg klarte å jobbe med kroppen min og la den jobbe slik den skal.


Så kraftig og fin opplevelse!


Nå har jeg to skjønne unger på under 2 år! Pusteteknikkene vil nok trengs noen år til framover!" Har du også lyst til å forberede deg til fødsel sånn som Martine? Da bør du sjekke ut det nettbaserte fødselsforberedende kurset!

Comentarios


bottom of page