top of page

Marits positive igangsetting: - Jeg er SÅ stolt over jobben jeg har gjort

Å være fødepartner kan være både skummelt og traumatisk. Marit utviklet fødselsangst etter konas fødsel, så da hun ble gravid gikk hun til samtaler hos jordmor. Der ble hun tipset om Positiv Fødsel-kurset. Jobben hun gjorde med forberedelser hjalp henne gjennom en igangsetting og lang fødsel.

Marits positivte fødsel

Her er hennes positive fødselshistorie:


"Etter å ha vært min kones fødepartner da hun fødte vår datter var det nå min tur til å gå gravid.


Jeg hadde utviklet en ganske heftig fødselsangst etter at vår datter ble født.


Jeg begynte å gå til samtaler med en jordmor på sykehuset som jobbet med fødselsangst hos gravide og hun tipset meg om kurset Positiv fødsel. Jeg sendte mail til Line og var en av de heldige som fikk kurset veldedig - og tusen takk for det!


Gjennom svangerskapet fulgte jeg kurset og jobbet mye med affirmasjoner og øvde på pust. Jeg ville ikke bli igangsatt da dette var slitsomt og langvarig for kona mi. Jeg snakket med sykehuset om dette, men pga min alder og befruktning ved IVF anbefalte de ikke at jeg skulle gå så mye over tiden.


Jeg var derfor spent på om kroppen ville komme i gang selv eller om igangsetting ville bli nødvendig.


Lillegutt i magen hadde det visst overhodet ikke travelt og på dag 9 på overtid ble jeg igangsatt med ballong. Denne satt i 24 timer, men hadde liten virkning og jeg ble da lagt inn på fødestua hvor jeg fikk tabletter som skulle skape rier.Jammen fikk jeg prøvd meg mentalt her - jeg hadde jo sett for meg å være hjemme i mine omgivelser, med tente lys og rolig musikk, kanskje et bad, i denne fasen av fødselen. Slik ble det ikke.


Jordmødrene på føden var imidlertid veldig flinke, de satte seg inn i fødebrevet mitt og prøvde å legge til rette slik jeg ville ha det. Jeg fikk smertelindring med TENS og et varmt bad etter hvert som riene tok seg opp.


Jeg pustet og jobbet godt mentalt hele veien, og jeg var aldri redd eller følte meg utrygg.


Visualisering i form av at jeg var på tur opp fjellet (som er et sted jeg trives) og arbeid med pust og affirmasjoner hjalp veldig. Etter en langvarig latensfase med kraftige rier var jeg utslitt og fikk epidural. Denne hadde jeg kjempegod virkning av og fikk hvilt meg nok mellom riene til at jeg bygde opp litt krefter igjen.


På morgenen etter var det endelig full åpning og da det var tid for å presse fikk jeg gutten vår ut på 6 pressrier (16 minutter)!


Jordmor var imponert over jobben jeg gjorde som førstegangsfødende og jeg fikk masse ros. I ettertid sitter jeg igjen med en overveldende følelse av hvor utrolig RÅTT det er at kroppen min klarte dette!


Jeg er SÅ stolt over jobben jeg har gjort og gutten vår er fantastisk på alle måter.


Takk for et flott kurs med nyttige verktøy jeg fikk god bruk for i fødselen, og antagelig også vil ha nytte av senere i småbarnslivet."


Har du lyst til å forberede deg til fødsel på samme måte som Marit? Sjekk ut det fødselsforberedende nettkurset.

Comments


bottom of page