top of page

Maries styrtfødsel: - Jeg sitter igjen med en enorm power-følelse og kunne gjerne gjort det igjen

Marie følte seg selvsikker og trygg under hele sin tredje fødsel. Hun mener Positiv Fødsels fødselsforberedende kurs har mye av æren for at hun beholdt ro og kontroll gjennom svangerskap og fødsel.

Maries fødselshistorie

Her er hennes positive fødselshistorie:


"Med to vidt forskjellige fødsler bak meg, der den første varte over et døgn og den andre var så rask at jeg så vidt rakk frem til sykehuset var jeg veldig usikker på hva som ventet meg med nummer tre. 


Det hjalp ikke på at jeg gjentatte ganger i svangerskapet ble fortalt at «nummer tre er en luring vet du, så det er ikke godt å si».

I ettertid er jeg veldig glad for at jeg kom over kurset ditt og tror det har mye av æren for at jeg beholdt ro og kontroll gjennom svangerskap og fødsel.Utrolig hva positive affirmasjoner har gjort for meg i svangerskapet. Takk!


Fødselen startet med rier hjemme i 23-tiden onsdag 24.06, en dag etter termin.


Uken før hadde gått med til å drikke bringebærblad-te, gå turer, få massasje og se mine favoritt komedier Bridesmaids og Bad moms.


Affirmasjonen «baby kommer når baby er klar» hjalp meg å ikke stresse over at baby ikke hadde kommet til termin.


Da riene startet tenkte jeg YES, nå er vi i gang - kroppen min er skapt for å føde!


Endelig var baby klar og vi tok tiden på riene mens vi lå i sengen og hørte på min favorittlydfil «selvtillit og styrke».


Riene kom relativt raskt opp i 40 sekunder varighet med 4-5 minutters mellomrom så vi ringte sykehuset og ble bedt om å pakke bagen og komme inn for sjekk.

Riene ble mer intense og ikke lenger mulig å snakke gjennom, så en litt forvirret mann måtte pakke de siste tingene i fødebagen, blant annet et fødebrev med mye av ønskene ramset opp fra kurset ditt, og vi kjørte til Rikshospitalet kl. 02.45.


Kl. 03.00 ble jeg sluppet av ved kvinner og barn, men der var inngangen stengt!


Jeg måtte derfor stavre meg alene inn hovedinngangen (pga covid-19) og finne frem alene midt på natten med intense rier i en labyrint av et mørkt sykehus i korridorer jeg ikke tidligere hadde vært.


Oppoverpusten var min redning i denne situasjonen!

Da jeg omsider fant frem til fødeavdelingen og ble undersøkt hadde jeg allerede 4cm åpning og mannen min fikk beskjed om at han måtte skyndte seg opp for å rekke dette.


Kl. 03.30 ble jeg geleidet inn på en fødestue og riene var ekstreme.


I samme øyeblikk kom mannen min heldigvis løpende inn korridoren og oppoverpusten hjalp meg videre å beholde kontrollen hele veien inn på fødestuen.


Våre planer om lydfiler på høyttaler, dempet belysning, badekar og forskjellige stillinger som fremmer «opp, frem og åpen» ble det videre ikke mye tid til.


I det jeg entret fødestuen 03.35 hadde jeg tre sterke rier før jeg kjente pressetrang.


Jordmor fikk så hjulpet meg opp i sykesengen og jeg tenkte ikke engang på at jeg egentlig ønsket å føde stående på knær, for her sa instinktene min bare at jeg måtte få han ut nå!


Fem pressrier senere med fokus på at «Kroppen min er designet for å føde» ble gutten vår født kl. 03.54. 50 perfekte cm og 3951 gylne gram.


Selvom vi ikke rakk mye av det vi hadde planlagt å gjøre under fødselen, ble det en fantastisk og positiv opplevelse for alle tre, der jeg hele veien følte meg selvsikker og trygg på at dette ville gå bra.


Jeg sitter igjen med en enorm power-følelse og kunne gjerne gjort dette igjen!


Absolutt det kuleste jeg noen gang har gjort - og jeg er veldig stolt over meg selv, baby og mannen min som nailet dette sammen. :D


Vi kunne ikke vært med lykkelige!"


Tusen, tusen takk til Marie som ville dele fødselshistorien sin.


Comments


bottom of page