top of page

Marias positive uplanlagte keiserfødsel: - Avgjørende for at opplevelsen ble så positiv for oss

Noen ganger går fødselen en helt annen vei enn man først hadde sett for seg. Det betyr ikke at man ikke kan få en fin opplevelse likevel. Dette viser Marias historie så godt.

Marias lange, positive fødsel

Her er hennes positive fødselshistorie:

 

"Fødselen var veldig lang. Latensfasen varte i hele tre døgn. Riene startet en lørdagskveld og gutten vår, Oskar, kom til verden tirsdag formiddag.

 

Riene kom hvert 5.-10. minutt fra start til slutt, så det ble tre intense døgn.

 

Jeg er sensitiv på dette med lite søvn, så det krevde mye av meg mentalt. Men jeg holdt motet oppe, jobbet godt med pusten og beholdt roen hele veien.

 

Da jeg kom til 9 cm åpning og hadde pressrier, fant de etterhvert ut at hodet ikke fikk til å feste seg nedi bekkenet.


 

Legene sa at det kan ha sammenheng med at hodet var stort (hele 39cm), bekkenet smalt eller at livmoren rett og slett var så sliten, slik at det ikke var nok «trøkk» i riene mot slutten. Det gjorde at fødselen endte i keisersnitt og verdens beste Oskar kom til oss på KK en solrik tirsdag formiddag i fjor høst.

 

Han var hele 4840gr og 53cm, 11 dager på overtid.

 

Å puste seg igjennom rier i tre døgn, med minimalt med søvn, var utrolig intens, men takket være kurset ditt, var jeg aldri redd eller utrygg.

 

Jeg følte at jeg og samboeren min hadde kunnskap om alle de ulike aspektene ved en fødsel. Noe som var avgjørende for at opplevelsen ble så positiv for oss, til tross for at jeg var helt utslitt etterpå.

 

Jeg var på ingen måte skuffet over at det endte i keisersnitt. Jeg var forberedt på alt og fokuset lå på at så lenge Oskar hadde det bra, og at han var frisk, så var det det viktigste. 

 

Så takk for den viktige jobben du gjør! Jeg har anbefalt kurset ditt til flere og sitter igjen med kun positive opplevelser. Jeg gleder meg til å ta kurset ditt igjen ved neste graviditet!"


Vil du forberede deg til fødsel sånn som Maria? Meld deg på det nettbaserte fødselsforberedende kurset!

 

Comentarios


bottom of page