top of page

Linneas positive fødselshistorie: - Dette gleder jeg meg til å gjøre igjen!

Førstegangsfødende Linnea pustet seg igjennom hver bølge og beskriver fødselen som "intens", men i det hun fikk babyen på brystet gledet hun seg allerede til neste gang.

Linneas positive fødselshistorie

Her er hennes positive fødselshistorie:


"Mandag 18.01 var jeg på kontroll på sykehuset, 6 dager over termin.


Jordmor undersøkte og jeg hadde 1-2 cm åpning. Jordmor tøyde/strippet ikke, men «irriterte» området litt.


På vei hjem fra sykehuset merket jeg allerede at noe var annerledes, men visste ikke om det jeg kjente på var sterkere kynnere, modningsrier eller hva det var.

Utover kvelden og natten ble det mer merkbart men jeg fikk allikevel sove. Kl 02 våknet jeg litt oppgitt over at ikke noe hadde skjedd. Bare minutter senere gikk vannet.


Mens jeg tok en dusj tok samboer tiden på riene, og det var allerede 1,5-1 min mellom. På vei til sykehuset hørte jeg på lydfil fra kurset og pustet meg gjennom hver bølge. Jeg følte at dette hadde jeg skikkelig kontroll over. Med 7 cm åpning da vi ankom sykehuset ble riene mer intense og pausene kortere. Jeg kom meg i badekaret og her fokuserte jeg på oppoverpusten og affirmasjonene.

Lille i magen fikk etterhvert for høy puls og jeg måtte opp av badekaret. Pressfasen fortsatte derfor i fødesenga, og faktisk på rygg selv om jeg i forkant tenkte at jeg ikke ønsket det. 4 timer etter at vannet gikk, kom lille gutten vår til verden.


Det var intenst og oppholdene mellom riene kan såvidt kalles pauser.


Men i det jeg fikk han på brystet tenkte jeg med en gang at dette gleder jeg meg til å gjøre igjen!


Kunnskapen om fødsel, verktøyene og mentaliteten jeg fikk gjennom kurset var gull verdt, og jeg er overbevist om at kurset er av stor betydning til hvorfor fødselen ble så positiv! Ps. Partner tok kurset med meg, og støtten hans var uvurdelig! Han viste at han hadde fulgt godt med i hva hans arbeidsoppgaver var!"


Tusen takk til Linnea som ville dele sin positive fødselshistorie.

Comments


bottom of page