top of page

Kristins positive fødsel: - Jeg kjente en enorm mestringsfølelse av å jobbe med kroppen og riene

Tredjegangsfødende Kristin hadde hatt to litt tøffe fødsler som fortsatt påvirket henne. Hun fikk hjelp av både fødselslege og jordmor, men følte det fortsatt var noe som manglet, da hun ikke helt stolte på egen kropp under fødsel. Dette bestemte hun seg for å gjøre noe med.

Kristins positive fødsel

Her er hennes positive fødselshistorie:


"I august fikk vi vårt tredje barn. Etter to tøffe fødsler tidligere, så hadde jeg et anspent forhold til det å føde.


Da jeg var gravid med nr 2 fikk jeg flere samtaler med fødselsleger og jordmødre, som var veldig fint, men det var fortsatt en del fokus på at jeg statistisk sett kunne oppleve samme komplikasjoner som med første barnet. Jeg fikk god hjelp, men følte jeg manglet noe for å stole på min egen kropp i fødsel.


Jeg bestemte meg dermed tidlig at denne gangen skulle jeg gjøre alt jeg kunne for å gi meg selv det best mulig utgangspunktet.


Jeg hadde bestemt meg før jeg ble gravid at jeg ville ta kurset "positiv fødsel", og hørte på kurset flere ganger gjennom graviditeten.


I motsetning til første og andre gang jeg født, så klarte jeg i mye større grad å stole på kroppen min og jobbe med den. Jeg var mye roligere i forkant av fødselen og klarte å stole på at dette ville jeg og babyen klare sammen.


Natt til 06. august kjente jeg begynnende rier da jeg gikk og la meg.


Klokken 04 våknet jeg med det som helt klart var rier, og jeg stod opp, tok tiden på riene og ringte inn til føden.


Jeg praktiserte pusteøvelsene og kjente på en lettelse over at vi nå skulle snart få møte babyen vår. Mamma var på overnatting for å passe våre to eldste barn og kom ut i stuen og holdt meg med selskap.


Jeg ville være lengst mulig hjemme, men kl. 05.20 sa mamma fra om at nå måtte mannen min vekkes og vi måtte reise inn til føden (hun har født 6 barn, så hun skjønte før meg hvor langt jeg var kommet i fødselen).


Vi kom til Storken (KK) litt over kl. 06 og jordmor kunne fortelle at jeg allerde hadde full åpning, og at babyen veldig snart ville være hos oss.


I fødebrevet hadde jeg skrevet at jeg gjerne ville prøve badekar, men siden jeg var kommet så langt i fødselen så måtte det utgå. Og det gikk helt fint.


Jeg kjente en enorm mestringsfølelse av å jobbe med kroppen og riene, og jeg hadde en fantastisk jordmor som jeg følte meg så trygg på og som var den beste støtten jeg kunne bedt om.Kl. 0659 (rett før vaktskifte) ble datteren vår født, og det er noe av det villeste jeg har vært med på.


Vi visste ikke kjønnet på forhånd og det var en helt vill opplevelse når jordmor holdt henne opp og viste oss at det var en jente (vi har to gutter fra før).


Lykketårene trillet og jordmor sa at dette var selve definisjonen på en drømmefødsel.


Jeg kunne ikke vært mer enig og er så evig takknemlig for å ha fått en så fantastisk fødsel. Jeg anbefaler kurset til alle jeg kjenner som venter barn.


Så et lite hjertesukk. Jeg skulle ønske dette var et tilbud til alle gravide. Svangerskapsomsorgen er veldig fin på mange måter, men når vi er gravid så Googles det MYE. Og veldig ofte kommer bare det negative opp. Risikoer, komplikasjoner, etc.


I tillegg så kuttes det i fødselsomsorg, barselomsorg og permisjonen skal likestilles, selv om forskningen på alle disse områdene roper at det ikke må kuttes der, at jordmorstyrte enheter er best for mor og barn, og at babyer har det best hos mammaen sin.


Tenk om alle gravide kunne fått dette kurset i starten av svangerskapet, hørt på lydfiler, fått informasjon og ikke skremselspropaganda, og fått troen på seg selv. Det hadde vært et fantastisk supplement til svangerskapsomsorgen.


Jeg er helt sikker på at andelen med fødselsangst hadde gått ned, at det hadde blitt færre som opplever komplikasjoner under fødsel og langt flere som hadde fått større tiltro til sin egen kropp og sin fødeevne.


Så takk for et fantastisk kurs. Jeg er evig takknemlig."


Har du også lyst til å forderede deg til fødsel sånn som Kristin? Da bør du sjekke ut det nettbaserte fødselsforberedende kurset!

Comments


bottom of page