top of page

Kristines positive igangsettelse i Singapore: - Anestesilegen var imponert over kontrollen på pusten og riene som førstegangsfødende.

Kristine og partneren ikke var forberedt på at det skulle bli igangsettelse. Heldigvis fikk de hele dagen til å omstille seg og forberede seg på en annen fødsel enn de hadde forventet.

Kristines positive igangsettelse

Her er hennes positive fødselshistorie:


"Jeg og partneren min bor for tiden i Singapore da han er utstasjonert her i følge med jobb.


Onsdag 3. januar klokken 10.30 var jeg på ultralydkontroll for å se at alt stod bra til. Da kom det frem at navlestrengen var surret rundt halsen 2 ganger og forstervannsnivået var lavt. Det ble derfor bestemt at jeg skulle settes i gang med en modningspille klokken 01.00 den 4. januar som også var estimert termindato.


Jeg fikk også beskjed om å forberede meg på at det kunne bli aktuelt med hastekeisersnitt dersom modningspillen ikke fungerte godt nok og jeg ikke kom meg opp på minst 2 cm åpning innen klokken var 07.00 4. januar.


Jeg fikk beskjed om å dra hjem, spise litt og slappe av så godt jeg kunne.


I bilturen hjem fra ultralydkontrollen kom panikken og engstelsen for hva som kunne komme til å skje fort og jeg ble rett og slett ganske redd.


Da jeg var kommet hjem bestemte jeg meg for at her måtte hodet re-settes så jeg klarte å få lagt meg og sovet et par timer.Dette fungerte veldig godt og meg og partneren min spiste en hyggelig middag sammen og så på modern family for å lette stemningen og få tankene vekk fra det som kunne skje det neste døgnet. Som vi lærte på kurset - positive tanker og assosiasjoner.


Dette fungerte veldig bra for da jeg kom inn på sykehuset og fikk modningspillen hadde jeg gått fra å være helt lukket til 1cm med åpning uten at jeg hadde kjent noe særlig til noe form for rier.


De 2 første timene med modningspillen kjente jeg ingenting til rier, før det plutselig klokken 04.00 begynte å ta skikkelig tak og bygge seg opp.


Da begynte jeg å jobbe med oppusten som hjalp meg gjennom hver rie som var på ca. 1,5 minutt og med pauser på kun 2 minutter.


Klokken 07.00 ble jeg sjekket på nytt og jeg var nå overraskende nok kommet meg til 4cm åpning og jeg kunne få epidural. Anestesilegen kom etter ca. 30 min og kommenterte at jeg jobbet veldig godt med pusten under hver rie og hun var imponert over kontrollen på pusten og riene som førstegangsfødende.


Epiduralen fungerte veldig godt og jeg fikk endelig hvilt meg litt før jeg klokken 11.45 ble sjekket på nytt og fikk beskjed om at det nå var full åpning og tid for å sette i gang med siste innspurten.


Imens jeg ventet på at fødselslegen skulle komme begynte jeg å jobbe med nedpusten på egenhånd og spesielt her visualiserte jeg et løv som falt ned når jeg pustet ut.


Fødselslegen kom på plass og klokken 12.07 var det dags for å presse.


Klokken 12.12, altså 5 minutter etterpå, ble gutten vår født etter 3 pressrier og 5 press totalt!


Ville bare gi en tilbakemelding på hvor fantastisk bra fødselskurset har vært for meg som førstegangsfødende. Jeg er helt sikker på at fødselen ikke hadde blitt så bra som den ble om ikke det var for hjelpen jeg tok med meg til fødestuen fra kurset.


Og ikke bare fødselskurset, men også ammekurset som kom med i pakken! Har fra første runde med amming på fødesalen fått til ammingen og fortsatt i riktig retning derfra med tipsene jeg lærte der.


Så igjen - tusen takk for et veldig bra kurs. Verdt hver eneste krone!"


Har du lyst til å forberede deg til fødsel slik som Kristine? Da bør du sjekke det fødselsforberedende kurset!

Comments


bottom of page