top of page

Stines premature keiserfødsel: - Jeg ble rolig og klarte å være i prosessen selv om den var kaotisk

Stines fødsel ble alt annet enn hun hadde sett for seg. På grunn av alvorlig svangerskapsforgiftning måtte babyen ut mye tidligere enn planlagt. Men Stine fikk likevel en god opplevelse.

Stines positive fødsel

Her er hennes positive fødselshistorie:


Ønsker å skrive til deg for å fortelle min fødselsopplevelse i juni og hvordan boka Positiv Fødsel hjalp meg gjennom hva jeg opplevde.


Har også blitt oppfordret av verdens søteste jordmor på Ahus til å skrive til deg.


Da lille Nora kom til verden var fødselen annet enn rett frem og nokså langt i fra en god del av eksempler fra boka di, men på tross av det klarte jeg å bruke noen teknikker.


Nora kom til verden i uka 31, kun 917 gram.


Jeg fikk alvorlig svangerskapsforgiftning og hun hadde ikke fått nok mat i magen på lang tid. Hun var derfor liten, lav puls, lite fostervann osv.


Dette fikk jeg vite kort tid etter at jeg hadde ankommet Ahus til en rutinesjekk. Trodde jeg.


I takt med at jeg ble dårligere og dårligere, måtte Nora kjapt ut. Jeg fikk flytende magnesium for å ikke gå i krampe, lungemodningssprøyte, samt beskjed om at jeg måtte ta keisersnitt.


Babyen kunne ikke klare en normal fødsel. Jeg ble observert av flere leger, og det var mye kontroller, stikk i armen og litt mer action enn hva jeg trodde kvelden skulle bringe.


Jeg fikk beskjed om at klokken 00.30 skulle keisersnittet skje og alle så på klokka som hang på veggen i rommet.


Jeg prøvde å se selv, men det var en skjerm i veien. Det hadde bare vært for meg å reise meg litt opp så hadde jeg sett klokka, men der og da bestemte jeg meg for å ikke se. Ikke vite hva tiden viste, ikke forholde meg til alt rundt.Plutselig kom Positivt Fødsel og hva jeg hadde lest opp i hodet mitt. I denne hektiske tilstanden, med mye beskjeder, leger og informasjon, klarte jeg å gå litt inn i meg selv.


Selv om keisersnitt for meg var det "verste som kunne skje", klarte jeg å mobilisere.


Jeg klarte å tenke "Ja, ja Nora, snart får jeg se deg. To mnd. før opprinnelig dato, men det skal bli så fint å se hvem du er", "dette kommer til å gå fint", "tenkt at akkurat nå er hun i magen min og snart skal hun ut i verden og begynne på livet sitt", "akkurat nå er det kun deg og meg, snart skal resten av verdens hilse på deg også".


Der og da var det så veldig fint. Jeg ble ikke redd for keisersnittet, jeg ble rolig og jeg klarte å være i prosessen selv om den var kaotisk.


Det ble en stund jeg kommer til å huske i lang tid. En fin stund opp i det kaotiske.


Dagen etter jeg hadde lest siste kapittel i Positivt Fødsel kom lille Nora.


I dag er hun er frisk liten baby som legger på seg og vokser.


Takk for gode hjelpemidler som jeg sårt fikk bruk for i en totalt annerledes fødsel enn hva jeg så for meg."


Vil du også forberede deg til fødsel sånn som Stine? Da må du sjekke ut det nettbaserte fødselsforberedende kurset.

Comments


bottom of page