top of page

Stines positive uplanlagte keiserfødsel: - Jeg hadde en helt fantastisk fødselsopplevelse!

Selv om førstegangsfødende Stine aldri hadde sett for seg at det skulle bli en keiserfødsel, så sitter hun igjen med en skikkelig fin opplevelse og gleder seg allerede til neste gang.

Stines positive keiserfødsel

Her er hennes positive keiserfødselshistorie:


“I mars ble jeg mamma for første gang, til en deilig liten gutt.


I løpet av graviditeten snakket med flere som mente at fødsel var så uforutsigbart at det ikke var noe å forberede seg til.

For meg føltes det likevel helt absurd å gå fødsel i møte uten å ha lest meg opp på forhånd.


Jeg leste derfor boka di, Positiv fødsel, og syns den var så informativ og nyttig!Videre jobbet jeg aktivt med affirmsjoner den siste måneden, så videoer om pust og hva som fysisk skjer i livmor under fødsel, øvde på pust og avspenning (er utdannet skuespiller, og har jobbet en del med akkurat det før, så det var nyttig), pakket fødebagen, skrev fødebrev, leste MASSE positive fødselshistorier og forberedte meg på at jeg ikke kunne forberede meg på akkurat hva som kom, men at jeg ville stole på kroppen min og jobbe aktivt for å produsere så mye oxytocin som mulig.


Jeg hadde sett for meg mye forskjellig og det ble en fødsel med nettopp det.


Riene begynte rett på med 2 minutters mellomrom, jeg jobba aktivt med pusten hele tiden og helt frem til 8 cm åpning på sykehuset syns jeg at jeg hadde god kontroll og riene var absolutt overkommelige.


Jeg fikk akupunktur og hadde det ganske fint.


Men så begynte kroppen og riene å slakke av, selv om lyset var dempet, vi hørte på musikk, jeg sang og danset og lo og duppa av mellom riene.


Jordmor skrøyt så mye av meg, men til slutt måtte det drypp til fordi jeg hadde så mye åpning men lite fremgang.


Riene ble utrolig heftige og jeg fikk epidural.


Det endte med 18 timer aktiv fødsel på sykehuset, 1 time pressing uten pressrier, 4 vakumforsøk, forsøk med tang og til slutt et akutt keisersnitt.


Jeg var helt i sjokk over keisersnitt, for det var den ene tingen jeg ikke hadde sett for meg og både lille og jeg var slitne etter en tøff økt.

MEN til tross for at alle jeg snakker med ser på meg med skrekk i øynene når jeg forteller om fødsel, så sitter jeg selv igjen med at jeg hadde en helt fantastisk fødselsopplevelse!


Det var intenst, men jeg følte meg trygg, ivaretatt og at jeg hadde kontroll gjennom hele forløpet.


Jeg tenker tilbake på fødselen min med glede og gode følelser, noe jeg får inntrykk av at mange andre ikke føler om sin fødsel.


Var også veldig glad for å ha skrevet fødebrev, for alle hadde lest det og tok hensyn til mine ønsker.


Selv om jeg hadde gleda meg til å kunne si «rått hva kvinnekroppen får til», så føler jeg fortsatt at kropp og sinn har jobba godt sammen i ettertid og gjort fødselen til en fantastisk opplevelse, som jeg har full eierskap til.


Allerede før jeg var ute av operasjonssalen på sykehuset begynte snakket om at fødsel nummer to som regel er lettere og at jeg burde prøve å føde vaginalt hvis jeg skal ha flere.


Og det er ingen tvil: en dag skal jeg ha flere barn og jeg GLEDER meg til å føde dem!


Så ville egentlig bare si tusen takk for all kunnskap du sprer, både i bok og kurs og på Instagram!


Min fødsel hadde ALDRI blitt så fin uten deg.


Her er forresten fødebrev mitt, som jeg tegnet på forhånd.

Stines fødebrev

Det ble en viktig del av forberedelsen til fødsel, fordi jeg brukte mye tid på det og fikk virkelig tenkt igjennom hva som var mine ønsker og behov. Fikk også masse skryt av det på sykehuset.”


Hvis du vil forberede deg til fødsel på samme måte som Stine, så må du melde deg på det fødselsforberedende kurset!

Коментарі


bottom of page