Kristines positive keiserfødsel: - Jeg er så glad for at det var preget av ro og glede, ikke frykt

Kristines fødsel ble en helt annen opplevelse hun hadde sett for seg. Hun ønsket en vannfødsel, men endte opp med en keiserfødsel. Likevel føler hun at hun "kom styrket ut av en fødsel som var alt annet enn det jeg hadde drømt om på forhånd".

Kristines positive fødselshistorie

"Tusen takk for et helt fantastisk kurs! Her kommer min fødselshistorie. Kurset ditt var nyttig for meg allerede i svangerskapet. Jeg kan ikke si at jeg hadde fødselsangst, men jeg har PTSD og i tillegg jobber jeg på nyfødt intensiv og har vært vitne til et par traumatiske fødsler.


Kurset ditt hjalp meg bare med å være noe jeg aktivt kunne gjøre selv for å forberede meg. Jeg hadde positive affirmasjoner på badet og hørte på lydfiler hver kveld. Min største frykt før jeg tok kurset ditt var å gå over termin.


Denne frykten slapp taket i løpet av kurset, da jeg fikk mer kunnskap om termindato og fødsel.

Gutten vår vokste godt i magen og jeg var forberedt på å få et stort barn. Både jeg og mannen min er høy og jeg hadde troen på at kroppen min kunne føde et stort barn.


Vi ble fulgt opp på sykehuset fordi gutten vår var større enn gjennomsnittet. To uker før termin ble det bestemt at fødselen skulle settes igang fordi han hadde gjort to store vekstsprang og nærmet seg 40 % større enn gjennomsnittet.


Jeg ble lei meg fordi jeg visste at dette betydde at jeg ikke fikk føde i vann slik jeg hadde ønsket. Jeg bestemte meg for å være positiv og sørge for at jeg fikk en fin fødsel uansett.


Ballong ble første forsøket på å få fødselen til å starte.


Når jeg fikk satt inn ballongen fikk jeg mye skryt for pusteteknikken min og at jeg klarte å slappe helt av.


Jordmora sa at jeg måtte ta med meg dette inn i fødselen. Bølgene kom allerede på vei hjem fra sykehuset og jeg ble veldig spent og glad.


Jeg og mannen min så på en morsom film som vi hadde planlagt på forhånd. Bølgene tok seg opp og jeg satte meg i badekaret hjemme og hørte på lydfiler.


Etterhvert dabbet bølgene av og dagen etter var de helt borte.


Da ble vi lagt inn på sykehuset og startet med tabletter for å få fødselen til å starte.

Kristine og mannen jobbet som et godt team under fødselen