top of page

Kristines positive keiserfødsel: - Jeg er så glad for at det var preget av ro og glede, ikke frykt

Kristines fødsel ble en helt annen opplevelse hun hadde sett for seg. Hun ønsket en vannfødsel, men endte opp med en keiserfødsel. Likevel føler hun at hun "kom styrket ut av en fødsel som var alt annet enn det jeg hadde drømt om på forhånd".

Kristines positive fødselshistorie

"Tusen takk for et helt fantastisk kurs! Her kommer min fødselshistorie. Kurset ditt var nyttig for meg allerede i svangerskapet. Jeg kan ikke si at jeg hadde fødselsangst, men jeg har PTSD og i tillegg jobber jeg på nyfødt intensiv og har vært vitne til et par traumatiske fødsler.


Kurset ditt hjalp meg bare med å være noe jeg aktivt kunne gjøre selv for å forberede meg. Jeg hadde positive affirmasjoner på badet og hørte på lydfiler hver kveld. Min største frykt før jeg tok kurset ditt var å gå over termin.


Denne frykten slapp taket i løpet av kurset, da jeg fikk mer kunnskap om termindato og fødsel.

Gutten vår vokste godt i magen og jeg var forberedt på å få et stort barn. Både jeg og mannen min er høy og jeg hadde troen på at kroppen min kunne føde et stort barn.


Vi ble fulgt opp på sykehuset fordi gutten vår var større enn gjennomsnittet. To uker før termin ble det bestemt at fødselen skulle settes igang fordi han hadde gjort to store vekstsprang og nærmet seg 40 % større enn gjennomsnittet.


Jeg ble lei meg fordi jeg visste at dette betydde at jeg ikke fikk føde i vann slik jeg hadde ønsket. Jeg bestemte meg for å være positiv og sørge for at jeg fikk en fin fødsel uansett.


Ballong ble første forsøket på å få fødselen til å starte.


Når jeg fikk satt inn ballongen fikk jeg mye skryt for pusteteknikken min og at jeg klarte å slappe helt av.


Jordmora sa at jeg måtte ta med meg dette inn i fødselen. Bølgene kom allerede på vei hjem fra sykehuset og jeg ble veldig spent og glad.


Jeg og mannen min så på en morsom film som vi hadde planlagt på forhånd. Bølgene tok seg opp og jeg satte meg i badekaret hjemme og hørte på lydfiler.


Etterhvert dabbet bølgene av og dagen etter var de helt borte.


Da ble vi lagt inn på sykehuset og startet med tabletter for å få fødselen til å starte.

Kristine og mannen jobbet som et godt team under fødselen

Bølgene kom, men de dabbet av igjen mellom hver runde med medisiner. Mannen min fikk heldigvis være med hele veien.


Vi spilte kort, så en morsom serie, spiste god mat, så på bilder fra turer vi har vært på og var nære hverandre.


Jeg holdt motet oppe i fire dager, men den femte dagen kom tvilen og tårene. Jeg var sliten og kjente på frykten for at dette aldri kom til å gå.


Jeg hadde tatt opp telefonen min og skulle sende melding til deg, fordi jeg ble så fortvilet.


Før jeg rakk det fikk vi beskjed om at vi fikk plass på føden og at de kunne ta vannet. Jeg fikk tilbake motet og bestemte meg for å holde fokus.


På fødestua tok de vannet og bølgene startet igjen. Jeg var superglad!


Jeg og mannen min gikk rundt inne på fødestua og hadde quiz mellom bølgene. Jeg måtte få intravenøs riestimulerende for å få fødselen til å gå fremover.


Kroppen min reagerte med å få stormrier og jeg fikk problemer med å holde meg fokusert på oppoverpusten.

Kristine på sykehuset midt i fødsel

Til slutt ble jeg enig med jordmora om å sette epidural.


Denne ble satt skjevt, så den gikk i det ene beinet mitt og jeg klarte ikke stå eller bevege meg lengre.


Fødselen kom ikke videre tross økning på riestimulerende. Gutten vår hadde det bra, men siden fødselen hadde vart så lenge uten fremgang ble det besluttet keiserfødsel.


Jeg brukte pusten min til å holde meg rolig og holdt fokus på at jeg ønsket å være rolig og tilstede første gangen jeg møtte sønnen vår. Jeg visste at det var mye under keiserfødsel som kunne trigge meg, men dette hadde jeg øvd på og jeg klarte å beholde roen.


Jeg husker alt og jeg klarte å være rolig og tilstede når jeg møtte gutten vår for første gang!


Dette er jeg så innmari stolt av og jeg hadde en positiv opplevelse og kom styrket ut av en fødsel som var alt annet enn det jeg hadde drømt om på forhånd.


Kurset ditt er helt fantastisk og jeg har anbefalt det til mange! Tusen takk for at du hjalp meg å få en så fin opplevelse!


Det er virkelig det største og fineste jeg har opplevd i hele mitt liv, og jeg er så glad for at det var preget av ro og glede, ikke frykt!"


Comments


bottom of page