top of page

Positiv keiserfødsel: - Hadde jeg blitt redd under fødselen ville historien vært en helt annen

Linn planlagte en naturlig fødsel på fødestuen Storken i Bergen, men endte opp med en uplanlagt keiserfødsel som ble til en positiv fødselsopplevelse.

Positiv keiserfødsel

Dette er hennes historie:


"Jeg fødte en liten gutt på mandag 1.6.20. Jeg hadde sett for meg en fødsel på Storken i Bergen hvor jeg skulle prøve å føde i badekar.


Men sånn ble det ikke! Fredag fikk jeg vite at jeg hadde en alvorlig svangerskapsforgiftning og måtte allerede dagen etter bli satt i gang i uke 36 i svangerskapet. Ble veldig skuffet og lei meg da jeg måtte igangsettes og brukte et par dager på å omstille meg på en annen type fødsel.

Jeg ble igangsatt med ballong og dette gikk veldig fint. Dagen etter hadde jeg åpnet meg 1 cm og var moden og fikk en modningstablett.

Etter at den hadde fungert i 6 timer var det åpnet nok til at de kunne ta vannet på mandagen. Når vannet var tatt kom riene ganske fort! Mini falt fort i puls, men kom seg når jeg fikk snudd meg over på alle 4. Pulsen steg fint igjen.

Etter 3 timer ble det igangsatt med riestimulerende drypp. Riene ble mer intense etter dette. Pga svangerskapsforgiftningen og det høye blodtrykket mitt hadde jeg epidural. I begynnelsen valgte jeg å ikke bruke den, men heller bruke oppoverpusten.


Det fungerte veldig fint å bruke oppoverpusten før riesimulerende og jeg følte at jeg fikk pustet meg fint igjennom riene selvom det var vondt. Samboren min var flink til å puste med meg, holde skuldrene mine nede og hendene åpne.

Både meg og han er overbevist om dette gjorde at jeg hadde mindre vondt. Etter 3 timer på riestimulerende drypp og med hjelp av epidural ble jeg undersøkt på nytt og det var 8 cm åpning. Nå hadde det begynt å gjøre veldig vondt men jeg fokuserte på å bruke oppoverpusten hele tiden. Men blodtrykket ble høyere og vanskeligere å få ned til et akseptabelt nivå og babyen i magen begynte å bli stresset.

Etter mye frem og tilbake ble det et akutt keisersnitt. Og lille Elias ble født 2480gram og 47 cm og var frisk og fin🥰


Takket være at jeg hadde tatt kurset ditt og med hjelp fra samboeren min som har øvd med meg på oppoverpusten i månedene før termin gjorde det at jeg ikke ble redd og kunne slappe av med å puste meg igjennom riene og bruke pausene mine godt. Selvom fødselen ikke ble som eg hadde sett for meg, så gikk alt fint og jeg er nå mamma til verdens fineste baby. Tusen tusen takk for at du har laget dette kurset. Alle burde ha en gjennomgang med den kunnskapen jeg har lært fra kurset ditt. Du tok vekk min fødselangst og fikk gitt meg troen på at jeg kunne klare en fødsel. Hjalp veldig på å fokusere på å ikke bli redd og lage adrenalin.


Hadde jeg blitt redd under denne fødselen ville historien min vært en helt annen. Så igjen tusen takk for den kunnskapen du har delt."


Tusen takk til Linn som ville dele sin positive keiserfødselshistorie, og som illustrerer så fint at positiv fødsel er en følelse, ikke et forløp.


Vil du forberede deg til fødsel på samme måte som Linn? Da må du sjekke ut det fødselsforberedende nettkurset.

Comentários


bottom of page