top of page

Katrines positive styrtfødsel: - Jeg følte meg sterk og trygg underveis

Katrine var gravid for tredje gang. Andre fødsel var en styrtfødsel og hadde ikke vært en god opplevelse. Denne gangen forberedte hun seg godt for å få en god opplevelse.

Katrines positive styrtfødsel

Her er hennes positive fødselshistorie:


"Sender deg min fødselshistorie og vil takke deg for kurset! Det var til stor hjelp - og gjorde fødselen min til en fantastisk opplevelse.


Min forrige fødsel var en styrtfødsel, og ble ikke en god opplevelse, så jeg ville forberede meg så godt som mulig denne gangen.

Jeg våknet en lørdag morgen, med mye kynnere, slik det hadde vært den siste uken. Jeg spiste frokost med mann og de to eldste barna mine, men syntes det var lite liv i magen, selv etter frokost.


Mann og barn gikk ut for å leke og jeg la meg på sengen med iskaldt vann og en sjokolade for å kjenne godt etter babyen. Ble plutselig dårlig i magen og måtte på do, og rett etter det kom første, kraftige rie.


Klokken var da 10.32 og jeg ringte min mor som skulle være barnevakt med en gang.


Ringte og mannen min så han kunne komme inn, og på 10 minutter hadde jeg hatt 3 kraftige rier. Ringte fødeavdelingen, men måtte gi telefonen til mannen så han kunne snakke med dem mens neste rie kom.


I pausen snakket jeg med jordmor, som hadde åpnet notatet med ønskene mine for fødselen og sa de skulle tappe i badekaret til meg, og vi skulle bare komme med en gang.


Mamma kom ca 10.50, men jeg fikk ikke snakket med henne, måtte sette meg på toalettet mellom riene. Jeg fikk jobbet godt med pusten for hver rie som kom, og fikk trøst og god klem av barna som ønsket meg lykke til (hei oxytocin!).Heldigvis har vi kort vei til sykehuset, jeg halvveis lå i setet, fokuserte på pusten og sa positive affirmasjoner til meg selv. Det viktigste jeg sa var at kroppen min er skapt for å føde og dette skal gå fint.


Vi kom inn på fødestuen kl 11.07.


Jeg fikk hjelp av mannen til å kle av meg, mens to blide jordmødre sa at badekaret var klart. På vei inn på badet kjente jeg plutselig en enorm trykketrang og måtte sette meg på toalettet. Jordmor ble litt svett og sa jeg ikke måtte presse, men heller komme meg i badekaret.


På vei i badekaret sa jeg «denne babyen kommer nå!» og jordmor svarte rolig «og vi er klare til å ta imot henne!». Jeg måtte kjenne før jeg satt meg ned i karet og det føltes som en vannballong var på vei ut! Vannet hadde ennå ikke gått!

Jeg lente meg over kanten på badekaret, fikk godt tak i hendene til mannen min og fokuserte på nedoverpusten. Jordmor var rolig og tydelig, og ba meg om å ikke presse: bare puste henne ut.


Kl 11.17, 10 minutter etter vi kom inn på fødestuen, ble lillesøster født - i fostersekken i badekaret.


Ei velskapt jente på 4545g og 56 cm.


Det var øyeblikk underveis der jeg nok ikke klarte å gjøre alt slik jeg hadde tenkt, men jeg følte meg sterk, jeg følte meg trygg underveis og er så takknemlig for at min siste fødsel ble en så god opplevelse. Jeg er overbevist om at forberedelsene med kurset gjorde hele forskjellen, og vil bare takke deg så mye!"


Hvis du også lyst til å forberede deg til fødsel sånn som Katrine, så må du sjekke ut det nettbaserte fødselsforberedende kurset.

Comentarios


bottom of page