top of page

Katharinas positive fødselshistorie: - Det var rett og slett en helt RÅ opplevelse!

Førstegangsfødende Katharina jobbet seg gjennom mesteparten av fødselen hjemme. Da hun kom inn til kontroll på sykehuset overrasket hun både jordmoren og seg selv med nesten full åpning.

Katharinas positive fødselshistorie

Her er hennes positive fødselshistorie:


Natt til 11. mars våknet jeg rundt 05-tiden og merket at noe kjentes vondt ut i ryggen.

Først tenkte jeg at dette bare var bekkensmerter (som jeg var veldig plaget av på dette tidspunktet), men da jeg kjente ordentlige etter forsto jeg at dette var mulige rier som kom, og allerede da med jevne mellomrom.


Jeg var førstegangsfødende og visste ikke hvordan rier skulle kjennes ut, men jeg ringte uansett til føden og fortalte hva jeg opplevde.


Føden sa at dette hørtes ut som starten på noe, og at jeg skulle ringe tilbake hvis det tok seg opp i intensitet, hvis slimproppen eller vannet gikk.

Jeg sendte samboeren på jobb tilfelle dette bare var falsk alarm, men skjønte etter noen timer at nå var fødselen i gang, og jeg ringte ham og ba ham komme hjem igjen.


Ut ifra kurset visste jeg det var viktig med all den oxytocinen jeg kunne få så jeg var veldig opptatt av å ha ham hjemme med meg.


I mellomtiden tok jeg meg en lang dusj, jobbet masse med oppoverpusten og leste lappene med affirmasjoner som jeg hadde skrevet på post-it lapper og hengt rundt omkring i leiligheten.


Disse hadde jeg lest på jevnlig de siste månedene.


12 tips til en positiv fødsel


Samboeren kom hjem og jeg ringte tilbake til føden for å høre om jeg kunne komme på en sjekk. Riene var ganske intense på dette tidspunktet, men jeg pustet meg fint gjennom.


Jeg ble fortalt over telefonen at man skulle ha ganske vondt og omtrent krabbe før man kom inn, men hvis jeg absolutt ville så kunne jeg komme på en sjekk.


Jeg syns dette var en rar ting å si, men siden jeg tydeligvis fremdeles var i stand til å stå og gå, så tenkte jeg at vi fikk bli hjemme litt til.

Vi bor heldigvis ganske nærme sykehuset. Vi la oss ned i sengen og samboer strøk meg på ryggen.


Noen timer senere kjente jeg at nok var nok, nå hadde jeg vært hjemme såpass lenge og jeg var super klar for å finne ut hvor langt i prosessen jeg var kommet.


Ringte føden for tredje gang og sa «nå kommer vi!» (Her var klokken ca 14:00)


Til min, og jordmors, store overraskelse så kom jeg inn med 9,5 cm åpning og ble geleidet rett inn på fødestua!


Og det tok ikke lange tiden før det var full åpning og jeg var klar for å presse.


Jordmor var imponert over jobben jeg hadde gjort hjemme og syns jeg var flink med pusten. 4 timer senere var lille jenta vår ute.


Etter denne drømmefødselen sitter jeg igjen med en følelse av mestring og trygghet.


Jeg var ikke redd eller bekymret et eneste sekund fra start til slutt og hadde totalt kontroll over egen kropp, og tillit til alle rundt meg.


Det var rett og slett en helt RÅ opplevelse!


Jeg vil takke deg for en kjempe fint kurs, og sier som veldig mange andre: dette burde vært obligatorisk for alle fødende kvinner i Norge! Og verden faktisk! Tusen takk!"


Vil du også vil forberede deg til fødsel på samme måte som Katharina? Da må du sjekke det nettbaserte fødselsforberedende kurset.

bottom of page