top of page

Karoline var skeptisk til hypnobirthing, men hun endret mening da hun forstod hva det gikk ut på

Karoline liker å vite hva som skjer og være mest mulig forberedt, likevel var hun litt skeptisk da hun høre om hypnobirthing for første gang. Men det viste seg at hypnobirthing var akkurat det hun trengte.

Her er hennes positive fødselshistorie:


"Takk for et nyttig og informativt kurs. I starten av juli fødte jeg mitt første barn og hadde i forkant kjøpt kurset og boka.


Jeg må ærlig innrømme at jeg synes hypnobirthing hørtes noe "alternativt" ut før jeg leste meg opp på hva det egentlig var. Alle rundt meg lo og fnøs da jeg forklarte hvilket kurs jeg valgte å ta. De fleste mente at man måtte bare ta fødselen som den kom, fordi man kunne ikke forberede seg til den uansett.


Som en person som liker å ha mest mulig kontroll og informasjon om ting jeg skal igjennom, så var kurset alfa og omega for mine fødselsforberedelser.


Jeg hadde skrevet et fødebrev i forkant hvor jeg beskrev at jeg ønsket en mest mulig naturlig fødsel uten for mye innblanding fra helsepersonellet. Partner tok ikke hele kurset med meg, men han leste enkelte deler som jeg mente var viktig for akkurat min fødsel, så han var forberedt på hvordan han kunne støtte meg best mulig.Jordmora leste fødebrevet mitt med en gang jeg kom inn. Til tross for at jeg ikke ønsket smertelindring endte jeg opp med epidural og ble forløst med tang fordi hodet satt for høyt i bekkenet.


Underveis jobbet jordmor med meg om å prøve ulike stillinger for å få gutten vår til å bevege seg lenger ned. Dessverre virket ikke dette. Jeg fikk prøve badekar, yogaball og vi ventet lenge, for å se om kroppen ordnet opp selv.


Jeg brukte pusteteknikkene hele veien.


De kom godt med da det plutselig ble endringer underveis. Jeg og partner beholdt roen hele veien og jobbet godt sammen.


Til tross for at fødselen ble helt motsatt av det jeg hadde forestilt meg, sitter jeg igjen med en fantastisk fødsel hvor jeg følte meg respektert, støttet og jeg følte jeg hadde kontroll, selv når det ble brå endringer.


Å være informert om hvordan kroppen jobber, hvordan fødselens faser fungerer og om hvilke rettigheter man har som fødende var svært viktig for meg.


Takk for et flott kurs."


Har du også lyst til å forberede deg til fødsel sånn som Karoline? Meld deg på det fødselsforberedende kurset her.

Comentarios


bottom of page