top of page

Førstegangsfødende Karolines drømmefødsel: - Jeg gleder meg til neste fødsel!

Karolines første fødsel var ikke uten smerte, men hun hadde forberedet seg godt og satt igjen med en opplevelse som ble akkurat sånn hun hadde håpet.


Her er hennes historie:


"Jeg fikk tips om instagramsiden din av en venninne i starten av graviditeten min og ble med en gang fascinert av hvordan man kan jobbe med hodet og tankene for å forberede seg best mulig til fødsel.


Jeg kjøpte raskt boken din som jeg har lest fra start til slutt flere ganger og jeg har gjennomført kurset ditt.

Lydfilene har blitt hyppig brukt og jeg følte meg veldig godt forberedt, klar for fødsel og gledet meg til det skulle sette i gang.


Jenta vår kom til verden 23. mars og her er min positive fødselshistorie.

Min første fødsel gikk over all forventning!


Hadde du spurt meg den første uka ville jeg svart at det gjør jeg aldri igjen på grunn av smertene, men etter å ha fått det litt på avstand og hodet har «glemt» smertene husker jeg bare en helt fantastisk fødsel som gikk akkurat slik jeg håpet og ønsket. Vannet begynte å gå litt og litt på morgenen 6 dager før termin.


Jeg ringte fødepoliklinikken som bad meg komme for en sjekk kl 13.00 dersom riene ikke hadde begynt.


Jeg hadde en avslappende morgen der jeg hørte på lydfiler med affirmasjoner, gjorde ulike øvelser på yogaball og pakket resten av fødebagen.

I 12- tiden kjente jeg det begynne å ta litt tak og på CTG-måling på poliklinikken hadde jeg 3 rier hvert 10 minutt, men ble sendt hjem da de måtte bli kraftigere.


Jeg ønsket også å dra hjem for å fokusere på avspenning og slappe av best mulig.Hjemme skjer ting fort og riene blir raskt mer intense. Etter ny telefonsamtale med føden i 15-tiden ba de meg komme inn.


Jeg tok en varm dusj og prøvde å ikke stresse. Både jeg og mannen min var veldig rolige og bare gledet oss til å snart få møte vår datter. Fra parkeringa på sykehuset måtte jeg stoppe flere ganger og puste meg gjennom riene. Jeg så på rullestolen ved inngangen, men tenkte at jeg må jo klare å komme meg fram på mine to bein.


Halvveis ned en endeløs korridor kastet jeg inn håndkle og bad mannen min hente rullestol likevel.

Framme på fødeavdelingen ble vi møtt av en svært hyggelig jordmor.


Hun tok oss med rett inn på fødestue, spurte om mine tanker og ønsker. Jeg ga henne fødebrevet som jeg hadde skrevet en god del i.


Hun leste hele og gjorde alt hun kunne for å oppfylle mine ønsker gjennom hele fødselen.


Hun målte meg til 4-5 cm åpning. Jeg ønsket badekar og etter en times tid på yogaball og vandring rundt i rommet fylte hun opp badekaret.


Det var helt fantastisk å sette seg i det varme vannet. Så deilig at jeg ble der i 5 timer.


Jeg jobbet veldig bra med pusten, men glemte helt «opppverpusten». Jeg fokuserte mest på lange utpust.

Etterhvert når riene ble enda kraftigere syns jeg det var vanskelig å klare å holde fokus på pusten, og jordmor anbefalte lystgass.


Jeg var skeptisk da jeg var redd for å bli kvalm/uvel og ikke være 100% tilstede.


Men etter et par forsøk var det virkelig helt fantastisk!


Jeg bruke den under hver rie frem til pressriene startet.


Jeg glemte alt jeg hadde forberedt og tenkt å gjøre av affirmasjoner, pusteteknikker og lydfiler som jeg skulle høre på, men etter å ha gjennomført både kurset ditt og lest boken din flere ganger var det nok mye som lå underbevisst og som jeg gjorde av meg selv etter mye øving i flere måneder.


Jeg beholdt hele tiden roen, var i min egen zone og var aldri redd eller fikk adrenalin.

Etter å ha presset ca 40 minutter i badekaret ønsket jordmor meg opp av vannet for å bedre bruke tyngdekraften, samt at vannet måttet skiftes og jeg ville ikke rekke å gå tilbake før baby var ute.


Jeg kom meg opp i sengen på knærne og lente overkroppen mot hodeenden av sengen som var hevet helt opp.


Jeg presset i 14 minutter til før jenta vår endelig kom.


Smertene var ubeskrivelige og jeg tenkte på slutten at dette gjør jeg aldri igjen.


Men smertene er kortvarig og nå er de glemt og jeg gleder meg til neste fødsel.

Min drømmefødsel begynte naturlig av seg selv, på morgenen etter en god natt søvn.

Jeg beholdt roen og gledet meg til det som skulle skje. Jeg hørte på lydfiler hjemme og dro til sykehuset til riktig tid.


Jeg brukte badekar og lystgass som eneste smertelindring, noe som fungerte svært godt.


Det var mørkt i rommet og jordmor hang opp lyslenke som eneste lyskilde. Aktiv fødsel varte i 6 timer, og jeg gjennomførte med det jordmor kalte noen «skrubbsår» der nede.


Skulle jeg beskrevet hvordan jeg ønsket fødselen skulle gå i forkant var det AKKURAT slik!"


Hvis du også vil forberede deg til fødsel på samme måte som Karoline bør du sjekke det nettbaserte fødselsforberedende kurset.

Comentarios


bottom of page