top of page

Julies positive fødselshistorie: - Jeg følte meg helt rå, og uendelig takknemlig!

Etter en traumatisk første fødselsopplevelse, fikk Julie en skikkelig drømmefødsel med sitt andre barn. Nå håper hun å få oppleve det en gang til.

Julie fikk endelig sin drømmefødsel

Her er hennes positive fødselshistorie:


"Nå er det snart ett år siden jeg deltok på kurset ditt og fødte mitt andre barn.


Etter å ha hørt podcasten til foreldrerådet hvor du gjestet ble jeg minnet på at jeg måtte dele min historie og takke deg, selv om jeg bare er en av mange som har fått gleden av din kunnskap!


Jeg og ektemannen min har ønsket oss en stor familie. Etter fødselen med førstemann fryktet jeg lenge at den drømmen var knust.


Det var en styrtfødsel, jeg var usikker, uforberedt og hadde en stor blødning (3l) etter at barnet var født som de ikke klarte finne årsaken til.


Jeg trodde jeg utelukkende måtte lytte til helsepersonell uten å kunne komme med innvendinger selv.


Listen over uheldige hendelser ved den fødselen er lang. Fødselen opplevdes traumatisk for meg, jeg følte meg mislykket som kvinne og var livredd for å føde igjen.


Etter en tid og fortrengt fødsel ble vi gravid igjen.


Jeg var lykkelig frem til første legetime, da skjønte jeg alvoret, jeg skulle føde igjen.


Heldigvis var jeg nå tøff nok, jeg ringte jordmor i bygden og krevde hjelp. Jeg trengte å bearbeide den forrige og planlegge denne fødselen.Jeg var heldig å møtte en jordmor som lyttet til meg og var mer enn behjelpelig. Jeg fikk henvisning til rådgivningssenteret på sykehuset og fikk god utbytte av dette.


5 dager før jeg fødte mitt andre barn kjente jeg at jeg ville gjøre mer. Jeg kom på at jeg hadde hørt om kurset ditt, og tilfeldigvis kom du opp på Facebook. Jeg brukte all ledig tid på å komme meg gjennom kurset.


Jeg trodde jeg hadde litt bedre tid da jeg gikk langt over termin med første.

Denne gangen ble jeg igangsatt dagen før termin, en beslutning jeg var enig i. Etter avflatende vekstkurve, lang reisevei og tidligere blødning føltes det rett. Selv om jeg var redd for en lang fødsel, og behov for mer inngripen.


Jeg drømte om en så naturlig fødsel som mulig.


Det ble først satt inn ballong som datt raskt ut. Da ble vi enig i å ta vannet. Heldigvis kom riene raskt av dette.


Jeg hadde god hjelp av pusteteknikkene jeg hadde lært, de positive setningene jeg hadde valgt meg ut som jeg sa igjen og igjen inni meg og fantastisk massasje i korsryggen av partner.


Jeg følte jeg hadde kontroll, jeg klarte være tydelig med jordmor om mine ønsker og jeg følte at riene var håndterbare.


Når fødselslegen ønsket å sette epidural tilfelle jeg trengte det på grunn av historikken min klarte jeg å være tydelig på at dette var noe jeg ikke ønsket.


Jeg ønsket en fødsel uten den type smertelindring. Jeg hadde god effekt av pust, tankesett og massasje og skjønte ikke hvorfor jeg skulle bli presset på noe mer da.


Jordmoren min støttet meg ovenfor fødselslegen og lyttet virkelig til mine ønsker.


Etter vannet var tatt jobbet jeg på yogaball, da jeg følte dette var plassen jeg klarte å jobbe best med å både være åpen og avslappet.


Dette var også en god posisjon for partner å massere korsryggen i.


3 timer etter vannet ble tatt fikk jeg kraftig trykketrang, og en halvtime etterpå var han her. På brystet før første gang, den lille perfekte klumpen.


Jeg fikk ingen rifter, ingen blødning (mer enn normalt). Jeg følte meg fantastisk!


Jeg fikk skryt av jordmor, hun synes det var så fint å være med på fødselen og være med på reisen med å snu opplevelsen min rundt fødsel fra noe negativt til positivt.


Det jeg husker best at jordmor sa under fødselen var «bare lytt til kroppen din, den vet hva den skal, dette kan du» det var akkurat det jeg trengte å høre.


For en selvtillitsboost. Jeg følte meg helt rå, og uendelig takknemlig! En drømmefødsel.


Tusen takk Line, for at du var med på å gjøre min andre fødsel til en drømmefødsel. For at du fikk meg til å tørre å stå opp for meg selv og mine ønsker ovenfor helsepersonell. Til å eie min egen fødsel.


Takk for gode hjelpemidler til å håndtere fødselen på en god og avslappet måte, uten høye skuldre. Vi drømmer om å en dag få oppleve det hele en gang til og da kommer jeg til å ta kurset ditt på nytt.


Men da skal jeg begynne mye tidligere i svangerskapet og vil nok få enda større glede av det. Selv om jeg mener at de få dagene jeg fikk jobbet med kurset utgjorde en stor forskjell.


Takk for den utrolig viktige jobben du gjør. Takket være deg har jeg fått muligheten til å påvirke andre gravide til å stille forberedt på følelsen sin. Uten holdningen «det går ikke an å forbedrede seg på» for det har jeg fått oppleve på den harde måten.


Hilsen takknemlig tobarnsmamma med en god og en dårlig fødselsopplevelse i bagasjen."


Comentarios


bottom of page