top of page

Jordmor Mariannes drømmefødsel

Fjerdegangsfødende jordmor Marianne tok imot babyen selv under vann og fikk sin drømmefødsel. "Det var helt fantastisk opplevelse å ha så kontroll, kjenne alt så godt på kroppen, ta imot selv og slippe styret i etterkant," skriver hun.

Jordmor Marianne tok imot babyen selv

Her er hennes positive fødselshistorie:


"Ville bare si tusen takk for et flott og veldig nyttig kurs. Jeg er selv jordmor og dette var min fjerde fødsel, første som jordmor.


De to siste så hadde jeg fastsittende morkake og store blødninger, masse vondt da de prøvde å få ut morkake og stoppe blødning før de løp avgårde og endte på operasjon for å få den ut.


Jeg var derfor veldig spent på det denne gangen.


Jeg ville gjerne føde i vann, da jeg ble betegnet som risikofødende så fikk jeg egentlig ikke det, men jeg fikk laget en god plan som legen godkjente og mine ønsker for fødsel ble hørt.


Han hadde det ikke travelt med å komme så for første gang var jeg på flere overtidskontroller.


41+5 ønsket legen å sette meg i gang, men jeg takket nei til det da alt var bra med baby.


Riene startet heldigvis 42.0, altså 11 dager over, Kl: 03:30, ringte da min kollega som det var avtalt skulle være med inn og ta imot.

Mariannes fødsel ble akkurat som hun ønsket

Fra første ri så hørte jeg på lydfilene fra kurset og øreproppene ble i fram til rett før han kom.

Vi kom inn til sykehuset, ingen vaginal us da både jeg og jordmor stolte på at det var godt i gang, fikk lagt 2 venefloner og fikk raskt komme i badekar, det lindret godt og sammen med lydfilene så følte jeg hele tiden at jeg hadde full kontroll.


Et par ganger mistet jeg litt fokus pga smertene, men ved hjelp av lydfilene hentet jeg meg inn igjen.


Han var en stjernekikker så hodet kom ikke så godt ned, ved 8-9 cm sto hodet fortsatt høyt.


Jeg var en tur oppe fra badekaret i 08 tiden, prøvde å få han til å rotere ved å bruke spinning babies teknikker. Det hjalp ikke.


Så tilbake i badekar etter ca 30 min.

Marianne brukte badekaret under fødselen

Jeg sto på knærne i badekaret og kjente etter selv, hodet sto fortsatt høyt. Riene er tette og kjennes godt i ryggen.


For å prøve å rotere han vekk fra å være stjernekikker så snudde jeg rundt så jeg fløyt på ryggen og vippet bekkenet litt opp.


Jordmor undersøkte, han sto fortsatt som en stjernekikker og høyt i bekkenet.


Så plutselig roterer han så det kjennes veldig godt, sprengte alle veier og jm ser hele magen beveger seg.

Jordmor Mariannes vannfødsel

Etter dette snur jeg meg over på knærne igjen.


Kjenner selv etter og han står høyt, men på neste ri kommer han helt ned på bekkenbunn og trykkefølelsen kommer.


Jeg har full kontroll, kjenner selv hodet kroner, støtter, selv om kroppen bare vil trykke på så klarer jeg å puste hodet forsiktig ut.


Står over en ri før resten av kroppen kommer. Jeg må hjelpe han litt ut, holder han litt under vannet å ser på han, tar han sakte opp og bare ser på den lille vakre gutten med masse hår.

Nyfødt baby etter drømmefødsel

Etter ti min hjelper jordmor meg rolig over i seng, jeg får stå på knærne for å få litt hjelp av tyngdekraften til å få ut morkaka som nå er litt spennende med min forhistorie.


Jeg får være helt i ro, snuse på han, bryststimulerer, og de venter nesten 30 min (dette var avtalt), så kommer placenta med kun et lett drag i navlesnoren av jordmor og blødning på 200 Ml, ingen rift.


Jeg får ha lille på brystet og endelig oppleve breastcrawl.

Marianne fikk endelig oppleve breastcrawl

Det var helt fantastisk opplevelse å ha så kontroll, kjenne alt så godt på kroppen, ta imot selv og slippe styret i etterkant.


Så, trygghet, ro, god forberedelse, hypnobirthing, bli hørt og ha en jordmor som visste hva jeg ønsket er jeg helt sikker på var avgjørende for at jeg fikk min drømmefødsel.


Jeg hadde så god nytte av lydfilene i svangerskapet også. Hver kveld lyttet jeg og det hjalp kroppen til å slappe av og gjorde det lettere å få sove."


Tusen takk til jordmor Marianne som ville dele sin drømmefødselshistorie!


Vil du forberede deg til fødselen på samme måte som Marianne? Ut helgen feirer vi 1-årsdag for det fødselsforberedende nettkurset, med 30% rabatt!

Kommentare


bottom of page