top of page

Førstegangsfødende Maries positive fødselshistorie med igangsetting

Førstegangsfødende Marie ble satt igang i uke 37 og beskriver fødselsopplevelsen som "fantastisk og nesten surrealistisk".

Maries positive fødselshistorie

Her er hennes positive fødselshistorie:


"Jeg fødte en nydelig datter nå på søndag, og kunne nesten ikke tro at jeg fikk en så fantastisk fødselsopplevelse.


I uke 32 fikk vi vite at veksten til den lille jenten vår hadde stagnert og vi ble derfor tett fulgt opp på Kvinneklinikken de påfølgende ukene.


Det ble ganske raskt konkludert med at fødselen kom til å bli igangsatt, men når var fremdeles usikkert. Håpet var selvsagt at vi skulle komme oss til uke 37.

På kontrollen i uke 36 + 1 ble det oppdaget at det var lite fostervann i livmoren, i tillegg til at babyens puls var i de øvre sjiktet.


Det ble derfor besluttet at jeg skulle igangsettes med ballong på formiddagen dagen etter.

Vi hadde på forhånd blitt fortalt at det gjerne kunne ta 24 timer før ballongen falt ut, og innstilte oss dermed mentalt på at dette kunne ta en stund. Slik hendte det ikke.


Ved midnatt var den ute, og da de tok vannet og sjekket hadde jeg allerede en åpning på 4 cm! Jeg fikk epidural rett etter dette.


Det ble festet elektroder på hodet hennes for å følge med på pulsen. Lenge så det ut som den lille kroppen hennes ikke kom til å takle påkjenningen av en vaginal fødsel, og at keisersnitt var det bedre alternativet.

Ved den neste vaginalundersøkelsen hadde åpningen utvidet seg til 8 cm. Vi kunne ikke tro det! Dette, samt at hun reagerte bedre på bølgene, gjorde at vi kjørte på med vaginal fødsel.

Til tross for det raske og usikre hendelsesforløpet klarte vi å holde roen med de gode pusteteknikkene vi lærte i kurset.


Lydfilene og en egen fødespilleliste ble spilt under hele fødselen, og fødestuen hadde en dunkel og avslappende belysning.


Det var nesten helt utrolig hvor godt disse faktorene bidro til at jeg kom meg gjennom hver bølge.


All frykt jeg på forhånd hadde hatt om å presse ut et menneske var visket vekk, og plutselig var den lille jenten vår kommet til verden.


Tusen takk for at du bidro til vår fantastiske og nesten surrealistiske fødselsopplevelse! Vi kunne ikke forestilt oss noe bedre!"


Vil du også føle deg rolig, trygg og sterk under fødselen? Da må du melde deg på det fødselsforberedende nettkurset.

bottom of page