top of page

Førstegangsfødende Idas styrtfødsel: - Jeg følte meg trygg på at kroppen min er laget for dette

Ida hadde forberedt seg godt og gledet seg lenge til fødsel. Men hun var ikke forberedt på hvor fort det ville gå.

Idas positive styrtfødsel

Her er hennes positive fødselshistorie:


"For 8 mnd siden fødte jeg verdens nydeligste gutt Hadde i forkant tatt kurset ditt sammen med partner og gikk i ukesvis å gledet meg til fødsel skulle starte - spent på hvordan min første fødsel skulle bli.


På andre trivselskontroll 7 dager på overtid takket jeg ja til stripping og fikk bekreftet 1 cm åpning.


Tok det med knusende ro men var godt å vite at «noe» hvertfall var i gang. Gikk på ettermiddagen/kvelden med det som kjennes som svake mensmurringer og tenkte dette mest sannsynlig bare var fremprovosert av strippingen.


Gikk og la meg rundt midnatt, men det gikk ikke lange tiden før jeg kjente en følelse jeg ikke hadde kjent tidligere. Jeg tok frem rietelleren i appen og la meg ned å slappet av igjen.


Samme følelse kom på nytt 8-9 minutter senere og jeg sa til mannen at nå tror jeg det begynner å skje noe - men at han skulle prøve å få seg litt søvn for dette kom nok til å ta tid.


Hadde kun 2-3 rier med 8-9 minutters mellomrom før det tok seg opp og raskt var det 3-4 rier pr 10 minutter. Brukte pusten og var veldig rolig å trygg på prosessen.Ringte føden og forklarte situasjonen (hadde da kjent rier i ca 1 time), men fikk beskjed om at jeg måtte ha det slik over lengre tid og mer regelmessig.


Fortsatte å bruke pusten og holdt meg rolig, men gikk for å vekke mannen.


1 time etter jeg hadde ringt første gang ringte jeg inn igjen og ga beskjed om at jeg kom til å komme inn snarlig. Hadde nå rier som varte i +/- ett minutt og hadde 1-2 minutter pause mellom riene.


Da jeg kom inn var det «kø» for undersøkelser og jeg ble sittende på gangen i 30 minutter, etterfulgt av 20 minutters CTG før jordmor ville ta vaginalundersøkelse.


Gjennom denne perioden jobbet jeg med pusten, men merket at intensiteten var økende og jeg hadde få pauser mellom riene.


Jordmor gjennomfører undersøkelsen og kikker overrasket opp på meg å sier «ja dette hadde jeg ikke trodd, du har 8-9 cm åpning».


Ble da sendt rett inn på fødestuen. Da vi var kommet langt i forløpet da vi kom inn ble det ingen form for smertelindring annet enn bevegelse.


Byttet litt på stillinger underveis, men endte med å føde liggende på rygg da det der og da kjentes best ut.


Fikk ikke brukt nedoverpusten så mye som jeg hadde håpet, men etter 20 minutters aktiv pressing kom baby til verden - kun 6 timer etter første rie (og 2 timer etter vi kom inn på fødestuen)


Fødselen ble slett ikke som vi hadde sett for oss (vi hadde gledet oss til Netflix og oksytocin boosting), men kurset ditt gjorde at jeg følte meg trygg på at kroppen min er laget for dette - og at fødsel er helt naturlig!


Veldig takknemlig for å ha gått inn i fødsel med en positiv innstilling og det skal du ha mye av æren for - så takk for et supert kurs!"


Har du også lyst til å forderede deg til fødsel sånn som Ida? Da bør du sjekke ut det nettbaserte fødselsforberedende kurset!

Comments


bottom of page