top of page

Andregangsfødende Victorias positive hjemmefødsel: - Å fy flate så positiv og rå den opplevelsen var

Victoria valgte hjemmefødsel da hun fødte sitt andre barn, og fikk endelig fødselsopplevelsen hun sårt hadde ønsket seg, etter en traumatisk første fødsel.

Victorias positive hjemmefødsel

Her er hennes positive fødselshistorie:


"Nå er det 4 dager siden vår andre sønn blei født å jeg tenkte det var tid for å dele vår positive fødselshistorie med deg.


Å fy flate så positiv og rå den opplevelsen var. Vil også si tusen takk for et fantastisk kurs!! Det var definitivt med på å gjøre min andre fødselsopplevelse så fin som den blei.  Etter å ha hatt en temmelig traumatisk opplevelse med sykehusfødsel ved første svangerskap så bestemte vi oss tidlig for å ha hjemmefødsel ved nr to, og det er nok den beste avgjørelsen vi har tatt!!

Sist fredag våkna jeg med en følelse av at ting var på tur å skifte drastisk i kroppen min 38 uker + 2 dager. Hele dagen kjente jeg på hvordan babyen bevegde seg lavere å lavere i bekkenet så da kvelden kom var jeg temmelig sikker på at ting var i gang allerede. Kl 21.30-22 på kvelden fikk jeg bekreftelsen ved at riene starta temmelig intens å med jevne intervaller. Jeg starta å bruke oppoverpusten så snart riene satte i gang å det var en fantastisk måte å holde meg selv tilstede i øyeblikket men også å slappe mer av i bekkenet gjennom riene.   Etter ca to timer med jevne rier bestemte vi oss for å ringe doulaen vår Amy og hun kom innen 40 min. Innen den tid så var jeg allerede godt plassert i bassenget. Det var utrolig smertelindring å i kombinasjon med oppoverpusten klarte jeg  til å holde meg rolig gjennom riene. Intensiteten økte temmelig hyppig etter ca 1-1.30 på lørdag morgen, men jeg husker en følelse av å fremdeles klare å ta pauser innimellom riene. Å lukke øynene å være tilstede med kroppen min å babyen som sakte men sikkert bevegde seg lavere å lavere i fødselskanalen. Helt utrolig følelse å kunne kjenne hvordan kroppen min og babyen jobba sammen! Til sammenligning; Med baby nr 1 hadde jeg epidural å kjente ca ingenting... Rundt kl 2.15 ringte vi jordmora ettersom at riene kom nå med jevne mellomrom hvert 2-3 min å hun var tilstede innen kl 3. Mellom kl 3-4.15 når Micah blei født så fortsatte jeg å bruke oppoverpusten, ta pauser mellom riene å bruke tyngdekraften (sitte i squat/på knærne foroverlent/hengende over bassengkanten),  til å hjelpe Micah å synke dypere i bekkenet. En av tinga jeg gjorde mye spesielt den siste uka før Micah blei født var å fortelle han med ord å tanker hva jeg ønsket for fødselen hans og jeg kunne tydelig se det for meg og hadde drømmer om det som endte opp med å være helt sykt lik virkeligheten.  Når det kom til «innspurten» som starta ca 4 akkurat så brukte jeg nedoverpusten så godt jeg kunne men kjente på at oppoverpusten holdt meg mer til stede så det blei en salig mix...


Kl 4.15 kom Micah til verden relativt sakte og forsiktig.


Han lå stille og observerte meg noen minutter på brystkassen før han bestemte seg for å lage lyd.


Vi ble i bassenget ca 15 min etter fødsel bare for å ta oss god tid til å la morkaka komme av seg selv. 

Så flytta vi over på senga vår før jordmora sjekka at alt var bra med Micah å meg å vi gjorde veiing å måling: 3,7kg å 54cm lang.  Jeg sitter igjen med en utrolig følelse av takknemlighet og tro på meg selv og kroppen min.


Oss kvinner er rå altså.


Og så fantastisk å føle alle tinga kroppen gikk igjennom å kjenne på det at jeg takla det uansett hvor intens det kjentes i øyeblikket!  Noen siste ord: Kurset ditt gav meg et rammeverk som holdt meg rolig fordi at jeg visste hva som fysisk skjedde i kroppen hele veien og gav meg flotte pusteteknikker for å putte i verktøyskassa!


Vil anbefale det til alle gravide som ønsker å ta tilbake kontroll over egen kropp i svangerskap/fødsel å/eller etterpå.


Tusen takk Line!  Klem fra Victoria og lille Micah"


Tusen takk til Victoria som ville dele sin positive fødselshistorie!


Vil du forberede deg til fødselen på samme måte som Victoria? Da må du sjekke ut det fødselsforberedende nettkurset nå - vi feirer bursdag med et kjempegodt tilbud ut helgen!

Comments


bottom of page