top of page

Radical Broccolis Susanne Bastvikens positive hjemmefødsel: - Følte meg som en urkvinne

Radical Broccolis Susanne Bastviken fødte sitt første barn hjemme på soverommet etter at hun lærte at hjemmefødsel var et trygt valg for både henne og barnet. Hun fikk en skikkelig positiv fødselsopplevelse - tre uker før termin.

Susannes positive hjemmefødsel

Her her hennes positive fødselshistorie:


Jeg tok Positiv Fødsel-kurset og lærte så mye som har vært avgjørende for min gode fødeopplevelse.


Blant annet lærte jeg om hjemmefødsler og hvor gode statistikker det er rundt helsen til både mamma og baby, og at vi trenger å føle oss trygge og usett for å produsere nok oksytocin for at kroppen skal føde på en harmonisk måte. Mitt fokus var derfor å skape en oksytosinboble hjemme. Tre uker før termindato våknet jeg kl. 05 om morgenen av at vannet hadde gått.


Jeg vekket partneren min. Vi ringte til jordmor Maria som kunne bekrefte at babyen ville komme i løpet av de neste 24 timene.


Jeg kjente en bølge med adrenalin velte gjennom kroppen og måtte ta noen dype pust. Vi gikk tur med hunden, handlet og utstyrte pappa med en handleliste til fødselen. Min partner satt på spillelisten vår, tente lys og gjorde i stand, mens jeg pustet meg gjennom riene.Kl. 11 begynte riene å bli mer intense og vi ringte opp igjen til jordmor, som fortalte at de var på vei med bassenget. Da babyen kom tidlig, hadde vi ikke rukket å sette opp bassenget i forkant.


Kl. 11.45 var jeg i fødebassenget og kjente smertelindring.


Jordmor sjekket åpningen og vi var allerede på 5 cm. For å øke produksjonen av oksytocin hjalp partneren min meg med massasje og kos. Jeg minte meg selv på å være i øyeblikket og at vi snart skulle møte babyen vår.


Jeg brukte kunnskapen fra kurset om de ulike fasene av fødsel.


Da babyen ikke ville komme hele veien ut i bassenget foreslo jordmødrene at vi flyttet oss til soverommet. Der satt jeg i en squat posisjon og følte meg som en urkvinne.


Etter to runder med pressrier kom lille Luca kl 14.57.


Hele kroppen min skalv mens jeg kikket ned på den vakre sønnen vår og sa «hei, jeg er mamman din».


Etter fødselen kunne vi legge oss i egen seng. Jeg er evig takknemlig for denne opplevelsen og kjenner meg som en sterkere person. Jeg håper mange flere kvinner kan oppleve positive fødsler."


Vil du forberede deg til fødsel på samme måte som Susanne? Meld deg på det fødselsforberedende kurset her.

Kommentare


bottom of page