top of page

Henriettes positive første fødsel: - Dette kan eg gjere igjen!

Henriettes termin kom og gikk. Etter fem dager takket hun ja til stripping. Hun drømte om vannfødsel, men var i stedet få minutter unna hastekeisersnitt. Likevel var hun klar på at å føde er noe hun vil gjøre igjen.

Henriettes positive første fødsel

Dette er hennes positive fødselshistorie:


"Fødselen starta 5 dager over termin, etter kontroll på sjukehuset der eg vart strippet av lege.


Kjente litt kynnera og murring på kveldstid. La meg kl 22.30 for å få litt søvn.


Første tydelige rie kom 00.30.


Låg i senga med rier og prøvde å sove/slappe av, men det var noko vanskelig å finne roen først, så stod opp, kledde på meg. Prøvde å lytte til lydfiler, men desse forstyrra konsentrasjonen min, så måtte dessverre skru deg av.


Vart kjørt til føden kl 03.30, då tok riene seg veldig opp i styrke og kom kvart 5 min.Ved ankomst følte eg på en trygghet og vart møtt med omsorgsfulle og lyttande jordmødre. Fekk en sjekk på opning som viste 5-6 cm, alle undersøkelsane vart gjort når og om eg ønskte dette.


Jobba meg gjennom kvar rie med tanke på at no er eg snart ferdig og får møte lille mini. Pusta djupt, full konsentrasjon på mi oppgave og var 100% i fødebobla.


Hadde ønske om badekarfødsel, men seng føltes bedre.


Gikk fram og tilbake i rommet med prekestol, veksla mellom ulike fødestillinger i seng. Fulgte kroppen sine naturlige bevegelser og signaler. 


Hadde 1 cm opning i timen, jobba meg gjennom kvar rie, snakka om positive affirmasjoner og fekk mykje skryt av meg sjølv under fødsel. Og en time før kl 12 begynte trykkefasen.


Følelsen av å få jobbe med trykking var mindre smertefullt enn riene tykte eg, no såg eg virkelig målstreken.


Når baby skulle bli født falt pulsen hass og jordmor ba meg trykke alt eg kunne for å få ut barnet. 1 klipp og nokre trykk, så var barnet ute, 3 minutter før deadline for hastekeisersnitt.


Dyktige jordmødre og roleg/ trygg fødedame brakte en velskapt Gut til verda kl 11.52. 


Første eg sa når baby var komt ut, dette kan eg gjere igjen, og alle jordmødrene lo godhjertet.


Takk for kunnskapen og tryggheiten eg har fått gjennom kurset ditt."


コメント


bottom of page