top of page

Hannes drømmefødsel: - Jeg er overrasket, takknemmelig, uendelig lykkelig og stolt

Etter en tøff første fødsel, gruet Hanne seg til sin andre fødsel. Men hennes andre fødsel ble en skikkelig drømmefødsel, der jordmorvenninnen fikk ta imot og Hanne fikk løfte babyen opp til brystet selv.

Her er hennes positive fødselshistorie:


”Hadde tatt hypnobirthing kurs/Positiv Fødsel kurs i forkant og satt meg skikkelig godt inn i det i forkant av fødselen. Har født en gang tidligere og det var ingen god opplevelse. Gruet meg til fødsel før jeg tok kurset.Har i tillegg verdens beste venninne som tilfeldigvis også er verdens beste jordmor, hun bidro også til at fødselen ble fantastisk. Fikk uregelmessige rier på kvelden i 22 tiden. Brukte metodene og redskapene fra kurset til å jobbe meg gjennom de med pusten og tenkte positive affirmasjoner.


Følte meg trygg, i kontroll og bestemte meg for å prøve å hvile/legge meg til å sove. Fikk sove, våknet ett par ganger iløpet av natten med riene. Følte meg fremdeles trygg og fortsatt å forsøke sove.


Stod opp med storesøster i 6 tiden og la meg igjen etter hun dro til barnehagen. Spiste frokost og hørte på lydfiler fra kurset. Våknet igjen rundt 9 tiden og fra kl 10 var riene regelmessige hvert 10. min. Jobbet med pusten og spiste lunsj mellom riene.


Fikk besøk av jordmorvenninnen min som sjekket åpningen, var da i latensfasen av fødsel med åpning på 2 cm. Jobbet videre gjennom riene sammen med mannen min med blant annet light touch massage og hvile i seng mellom riene.


Jordmorvenninnen min kom tilbake og sjekket meg igjen etter enda noen timer, da var det fremdeles latensfase av fødsel men nå 3 cm åpning. Jobbet videre med riene hjemme, tok en lang varm dusj i forskjellige stillinger.


Etter ca 2 timer bestemte vi oss for å dra ned på sykehuset, da kom riene ca hvert 3. min og varte over 1 min. Var litt usikker på om det var «for tidlig» å dra nedover og om jeg skulle fortsette å jobbe med riene hjemme enda litt til.


Kom ned på sykehuset og fikk komme rett inn på fødestuen. Fikk ringe ektemann som stod utenfor og gi beskjed om at han fikk lov å komme opp uten videre undersøkelse.


Jordmor tappet opp badekar og hjalp meg jobbe med pusten. Ektemann og jordmorvenninne (fra tidligere) ankom samtidig, bare 35 min før lillesøster kom til verden. Ble undersøkt og det var 8 cm åpning og aktiv fødsel.


Neste rie etter det var en pressrie. Rakk å komme meg opp i badekaret og føde i vannet. Far hjalp gjennom riene med hip squeeze og påminnelse om pusten og jordmorbestevenninnen tok imot babyen.


Fikk selv ta babyen opp fra vannet og opp på brystet. Min helt egen drømmefødsel. Tusen takk til Positiv Fødselskurs, partner og jordmorbestevenninne (og annen jordmor som var tilstedet) for denne unike opplevelsen. Jeg er overrasket, takknemmelig, uendelig lykkelig og stolt. Tusen tusen takk til deg Line for dette fantastiske kurset!"


Vil du forberede deg til fødsel på samme måte som Hanne? Da må du sjekke ut det fødselsforberedende nettkurset!

Comments


bottom of page