top of page

Hannas positive vannfødsel: - Jeg koste meg!

Da Hanna fortalte folk at hun gledet seg til fødsel, lo de av henne. Men de visste ikke hvor godt forberedt hun var. Hun hadde all grunn til å glede seg.

Hannas positive vannfødsel

Dette er hennes positive fødselshistorie:


"Må bare takke deg for kurset!! Jeg gikk hele graviditeten og gledet meg til fødsel. Alle jeg sa det til i graviditeten bare lo av meg og sa; bare vent, du kommer til å angre på å ha sagt det.


Jeg og partner tok kurset sammen slik at han skulle være bevisst på hva jeg trengte og hvordan han kunne hjelpe meg.


09.05 kl. 09:00 kom første rie.


09:10 kom neste rie og jeg sendte melding til min kjære om at noe var i gang, så han kunne begynne å tenke på å komme hjem fra jobb. 10:15 ringte vi sykehuset og sa at jeg hadde rier hvert 3-4 minutt. Fordi jeg var førstegangsfødende mente de det ville ta lang tid, så jeg skulle bare slappe av hjemme.


11:15 var vi på sykehuset fordi da var det 1-2 minutter mellom riene, og jeg var 6-7 cm åpen.

Jeg var overrasket over at jeg hadde kommet såpass langt, for det var overhodet ikke så vondt som alle hadde fortalt meg. Det var kraftfulle og gode rier, men jeg var i min egen verden hvor jeg fokuserte på pusten.


Jeg fikk komme i badekaret og min mann satt på musikk, skrudde av lysene, jordmor trakk seg tilbake og vi hadde på små "stearinlys". Jeg koste meg!!


Jeg tenkte hele tiden at dette var jo bare gøy og en kjempeboost.


Jeg pustet meg gjennom hver rie og sa til jordmor "Dette er ikke så ille som jeg trodde" hvor hun svarte "Nei, du gjør jobben så godt med pustingen og avslapping".


Jeg hadde sagt til min mann i forkant at han skulle minne meg på å ikke spenne kjeven og hendene. Være åpen og avslappet. 12:30 hadde jeg full åpning og kroppen begynte å presse av seg selv. For en RÅ følelse! Vi er jo SKAPT for dette og det sa jeg til meg selv hele tiden.


14:03 kom han ut, en stor gutt, i badekaret og alt gikk bedre enn jeg kunne drømt om!"


Vil du forberede deg til fødsel slik som Hanna? Sjekk ut det fødselsforberedende kurset her.

Comments


bottom of page